Momac pisze:Proszę o radę-słyszałam że "stan swoich jelit" tzn. czy kosmki są odbudowane można sprawdzić przez picie soku z surowych buraków
Coś mi to trąci głębokim, metafizycznym znachorstwem....

Sorki, gdyby to było takie proste, nikt nie robiłby gastroskopii z wycinkami, nie?
A co do Disulone. Faktycznie, ten lek jest obarczony całkiem sporą listą tzw. efektów ubocznych. Poczytaj na Forum, kilka osób pisało o tym), poszukaj w Googlach. Ale ja na Twoim miejscu, zanim wpadłabym w panikę po radach dietetyczki, poszukałabym pomocy u prawdziwego lekarza.
Momac pisze:Patrząc na mnie powiedziała że mam zadatki na Candidę, lambrię, nikiel i nne dolegliwości
Znaczy, że co?

Że biorąc Disulone, łatwiej zarazisz się lamblią? Nikiel to pierwiastek, nie choroba.... Uwielbiam "fachowców" którzy zamiast leczyć, straszą. Może nie potrafią nic innego?
Reasumując: burak nie będzie remedium na wszelkie dolegliwości, raczej nie sprawdza się jako diagnosta... Lepiej w tej roli wypada doświadczony histopatolog.
I jeszcze prośba ode mnie jako moda - nie pisz dwóch postów pod sobą, użyj funkcji "edytuj", ok?