ciekawa opinia lekarza alergologa o powszechnych testach, które w końcu dotarły i do naszego kraju..
tu masz międzynarodowe wytyczne dot. alergii:
http://www.pokonacalergie.org/typy-alergii/465/
alergia opóźniona III typu to to o czym rozmawiamy, udział w niej biorą przeciwciała w klasie IgG.
Zbadac je już można nie tylko w Instytucie Mikroekologii czy za pomocą Food Detective lub w VIMEDzie. Oferują to od niedawna największe laboratoryjne sieciówki.
Nie poznałam jeszcze osoby, która po wykluczeniu produktów, które w tych testach wyszły (i to czasem naprawdę rzadkich lub 'niemożliwych'), nie odczuła pozytywnej zmiany w organizmie i wyciszenia/pozbycia się dolegliwości. Warto sobie o tym poczytać, popytać na innych forach itd. Szczególnie jeśli masz takie ustawiczne jazdy. Ja nie namawiam czy coś, ale skoro nic innego nie zostaje, to warto zamknąć i ten temat. Gdybaniem nic się nie osiągnie, trzeba działać. Możesz spróbować tego leku, zobaczysz czy to w ogóle coś daje. Ja osobiście w takie tabletki nie wierzę, dopóki nie poznam pierwotnej przyczyny nie widzę logicznego sensu zagłuszania problemu. Debutiry, Debretiny itd, to nie leki tylko działanie objawowe, one nie wyleczą. I co dalej? Całe życie łykać chemię, która tylko przykryje, pozwoli chwilowo zapomnieć..aż w końcu przestanie działać, ba, wręcz szkodzić? To takie moje subiektywne rozważania
Na wesele możesz zawsze zabrać swoje ciasto czy inne wypieki i postawić na stole, zapakować swój obiad i poprosić o odgrzanie w mikrofali. Warto jednak zadzwonic i zgłosić taką potrzebę, żeby potem nie było chaosu.