Witam!!!
Jestem chory na celiakie i nie wiem czy ta choroby ma jakieś przeciwskazania do uprawiania sportu.Gram w klubie piłkarskim. Czy moge dalej grać czy nie bedzie przez to żadnych powikłań?? Czy lepiej sobie odpóścić??
Celiakia a sport?
Moderator: Moderatorzy
Celiakia a sport?
Ostatnio zmieniony śr 12 kwie, 2006 10:50 przez goralsim, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli przechodzisz pozytywnie badania sportowe to nie widzę przeciwskazań do uprawiania sportu. Mój syn wprawdzie nie ma zdiagnozowanej biopsją celiakii ale lekarz, na podstawie przeciwciał i objawów, nie daje dużej szansy...
Syn też kopie piłkę - od wielu lat. Choroba w niczym nie przeszkadza. Oczywiście jest trochę kłopotu z żarełkiem ale w tym już moja głowa żeby urozmaicać dietę. Stąd moja obecność na tym forum. To kopalnia wiedzy. Jak dobrze poszperasz, to znajdziesz też tutaj posty na interesujący Cię temat.
Syn też kopie piłkę - od wielu lat. Choroba w niczym nie przeszkadza. Oczywiście jest trochę kłopotu z żarełkiem ale w tym już moja głowa żeby urozmaicać dietę. Stąd moja obecność na tym forum. To kopalnia wiedzy. Jak dobrze poszperasz, to znajdziesz też tutaj posty na interesujący Cię temat.