szukam gastrologa w Szczecinie!
Moderator: Moderatorzy
szukam gastrologa w Szczecinie!
witam. zalogowałam się dzisiaj, przeglądam posty co jakiś czas od roku, czyli od czasu zdiagnozowania celiakii u mojej 8-letniej dziś córki. Dzięki Wam wiele sie nauczyłam z korzyścią dla zdrowia Julki. Wreszcie urosła, przybyło jej kilka kilogramów, skóra gadka, no i wreszcie rzadko kiedy coś ją boli. Obecnie jednak potrzebuję pomocy w swojej sprawie. Pani doktor Julii zasugerowała mi, żebym zrobiła testy na obecność przeciwciał u siebie. Dało mi to do myślenia, ponieważ od wieku dziecięcego cierpię na różne dolegliwości przewodu pokarmowego. Od trzech lat miałam stwierdzoną chorobą wrzodową dwunastnicy - ale bez endoskopii, tylko silne bóle brzucha, amylaza we krwi 740( norma 120), skrobia w kale. Po leczeniu bóle pozostały, ale dawałam sobie z nimi radę. Teraz zrobiłam endoskopię - nigdy nie miałam wrzodów!!!!!! Na moją prośbę, aby przy okazjii pobrać mi wycinek z dwunastnicy, lekarz stwierdził,że nie ma potrzeby, gdy powiedziałam o celiakii u córki, żebym sobie zastosowała dietę bezmleczną!!!! No i oczywiście, że to choroba dzieci. Trochę sie rozpisałam. A po prostu - szukam kompetentnego lekarza w Szczecinie, który mi pomoże.
- RENIUCHNA 1
- Nowicjusz