szukam lekarza we Wrocławiu

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kasienka
Nowicjusz
Nowicjusz

szukam lekarza we Wrocławiu

Post autor: kasienka »

wiem, ze takie tematy sie juz przewinely, ale jedyna informacja, ktora znalazlam dotyczyla Pani dr Dawidiuk. U tej Pani juz bylam, a chcialabym skonsultowac moj przypadek u kogos innego. Zalezy mi na kims, kto zajmuje sie zwlaszcza celiakia lub uczuleniem na gluten (w zasadzie nie wiem, co mi jest) u doroslych

bede wdzieczna za informacje, bo nie wie, co dalej robic :(

pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
GosiaM
Bardzo Aktywny Forumowicz
Bardzo Aktywny Forumowicz

Post autor: GosiaM »

Mogę pomóc tylko tyle, że podam Ci namiary na mojego lekarza od dzieci i możesz go podpytać, żeby ewentualnie polecił jakiegoś lekarza dla dorosłych.
kasienka
Nowicjusz
Nowicjusz

co Wasze milczenie oznacza?
taki lekarz nie istnieje?
a moze jest jakas niepisana zasada, o ktorej nie wiem, zeby nie podawac danych swoich lekarzy?

Gosiu dziekuje za chec pomocy :) narazie sprobuje poszukac jeszcze innymi sposobami. jakby cos to sie zglosze do Ciebie

pozdrawiam jesiennie wszystkich forumowiczow:)
elola
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: elola »

Milczenie nie musi oznaczać tajemnicy. Sądzę, że forumowicze przyjmują zasadę polegającą na tym, że jeśli nie mają nic do powiedzenia, to się nie odzywają. Napisałaś
Zalezy mi na kims, kto zajmuje sie zwlaszcza celiakia lub uczuleniem na gluten
. Mój syn był u prof. Paradowskiego. Nie wiem co jest w szczególnym polu zainteresowań pana prof., jako gastroenterologa, dlatego nie reagowałam na Twój post. Sama miotam się z ostateczną diagnozą syna. Ponieważ nie zrobiono biopsji (za wcześnie wprowadziliśmy dietę), diagnozę oparto na badaniu przeciwciał - IgA end i glia ujemne, oba IgG dodatnie. Z jednej strony pan prof. uważa, że przeciwciała są bardziej miarodajne od biopsji (ze względu na indywidualną ocenę kosmków przez każdego histopatologa) a z drugiej forumowicze pisali o zdarzających się pomyłkach przy badaniach przeciwciał... I bądź tu człowieku mądry #-o
kasienka
Nowicjusz
Nowicjusz

ja tez mam IgA end ujemne, a z tego co czytalam wynika, ze to wlasnie jest najwazniejszy wskaznik. mozna jeszcze zbadac IgAtTG. nie wiem, co to jest, ale podobno te dwa sa najwazniejsze.
ja mialam zrobiona biopsje i wyszlo, ze nie mam zaniku kosmkow
mimo to, jestem na diecie prawie rok
szukam lekarza , bo nie wiem, co dalej robic :(

a gdzie przyjmuje dr Paradowski?
elola
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: elola »

Tutaj masz kontakt z kliniką. A prywatnie prof. przyjmuje na Kwiskiej (nie jestem pewna numeru ale chyba 41/43). Trzeba zarejestrować się telefonicznie. Ponieważ w necie, w Panoramie Firm, podany jest nr tel. kom. do pana prof., chyba nic nie stoi na przeszkodzie żebym umieściła go na forum - 0601580824.
kasienka
Nowicjusz
Nowicjusz

wielkie dzieki :)
neoaferatu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: neoaferatu »

Kasieńka, napisz co u ciebie. Przeczytałam ten wątek teraz, ja byłam z synami bliźniakami u dr Dawidiuk, ale ona nas wykiwała. Okazało się jak złapałam kontakt z innymi rodzicami dzieci z problemami, że większość z nich zrezygnowała z jej usług po pierwszej wizycie, bo wystawiła ich do wiatru, a niektórym dzieciom zaszkodziła. Moje chłopaki mają prawie 12 lat, udało mi się znaleźć bardzo dobrego lekarza dla dorosłych, który ich też leczy. Bardzo nam pomógł - rzadko trafia się na takiego prawdziwego lekarza. Niestety mieszka pod Poznaniem w Swarzędzu, ale i tak się opłaciło. To dr Michał Ziembowski tel. 0-61-651-02-72, a może już o nim słyszałaś?
Neo
kasienka
Nowicjusz
Nowicjusz

hej :)

jak dla mnie dr. Dawidiuk widzi celiakie nawet tam gdzie jej nie ma. Nie wiem, czy u mnie nie ma, ale wolalabym troche bardziej racjonalnego lekarza.
Do dr Paradowskiego narazie nie moge sie dodzwonic. Wiec ciagle jestem w tym samym punkcie.
Dzieki za nowe informacje. Moze tez sobie zrobie wycieczke do Poznania :)
A w jakim sensie "Was wykiwala" ?
Ostatnio zmieniony sob 11 lis, 2006 19:10 przez kasienka, łącznie zmieniany 1 raz.
neoaferatu
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: neoaferatu »

Zainkasowała pieniądze i obiecała że wszystkie wskazania dośle później.Pomimo moich przypomnień nic od niej nie uzyskaliśmy - tylko straciłam pieniądze na telefony do niej. Z innymi rodzicami to samo, niektórych dłużej kiwała. Napłacili się więcej też nic nie dostali.
Neo
ODPOWIEDZ