Mam wielką prośbę. Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć, czy wszystkie materiały stosowane do robienia plomb są dla celiaków w porządku? Ja mam z tym niestety duży problem, gdyż od paru łądnych lat zawsze po założeniu nowej plomby muszę odczekać minimum parę miesięcy, żeby móc jeść na danej stronie, gdzie założona została plomba. Przeważnie bolesność (ząb reagował również na zimne i ciepłe jedzenie i płyny) ustępowała po kilku miesiącach, teraz niestety minął już prawie rok od mojej ostatniej wizyty u dentysty a z zębem jest coraz gorzej. Gdyby to była jednorazowa sprawa pomyślałabym, że dentysta nie był profesjonalistą, ale to zdarza się zawsze i jest coraz gorsze
Bardzo, bardzo proszę o pomoc, tym bardziej, że mam zamiar za parę miesięcy wyjechać za granicę i do tego czasu muszę uporać się z wszystkimi ubytkami! Mogę jakoś żyć jedząc tylko na jednej stronie, ale jak dentysta zaplombuje mi ząb też po drugiej stronie to przecież nie zrezygnuję z jedzenia!
Czekam na Wasze odpowiedzi, mając nadzieję, że ktoś mi pomoże.
Z góry dziękuję, Kasia.