jestem bardzo ciekaw, czy u kogoś z forumowiczów zdarzyła sie podobna sytuacja jak u mnie, czy jest to może moja wyjątkowa reakcja na makaron bezglutenowy.
Otóż w kwietniu roku 2008 zjadłem makaron w zupce, po czym po około 4 godzinach zacząłem się czuć fatalnie, rozbolał mnie brzuch. Póżniej zaczęły się nawracające silne wymioty. W końcu przeleżałem 10 dni w szpitalu, ponieważ choruję na chorobę Leśniowskiego-Crohna i lekarze myśleli że to nawrót choroby. Miałem wówczas gorączkę conajmniej 39st C i silne zaburzenia jonów w organiżmie. Nieświadomy że winowajcą był makaron, w listopadzie 2008 zacząłem jeść potrawę w postaci makaronu i sera i warzyw, i szybko uświadomiłem sobie że zaczyna mnie szybko dopadać silny ból głowy i znów czułem się okropnie i wymiotowałem wiele razy.
Jakieś wytłumaczenie? ktoś miał podobnie?
reakcja obronna na makaron?
Moderator: Moderatorzy
Hmmm... Tajemnicza sprawa....
Czy oprócz bezglutenowego makaronu jadasz jakieś bezglutenowe pieczywo?
Czy makaron był polskiej produkcji? Nie musisz podawać firmy, chodzi o to, że polskie produkty bg zawierają często bezglutenową skrobię pszenną. Może to reakcja na tę skrobię. Ale musisz prześledzić, jak to się ma w odniesieniu do innych bg produktów, które zjadasz. Skrobia pszenna bezglutenowa teoretycznie jest ok., no bo jest bezglutenowa. Ale wiele osób (na Forum jest sporo takich opinii) stwierdza, że mimo to im szkodzi. Może o to chodzi...?
I witam kolejnego posiadacza Crohna.
Czy oprócz bezglutenowego makaronu jadasz jakieś bezglutenowe pieczywo?
Czy makaron był polskiej produkcji? Nie musisz podawać firmy, chodzi o to, że polskie produkty bg zawierają często bezglutenową skrobię pszenną. Może to reakcja na tę skrobię. Ale musisz prześledzić, jak to się ma w odniesieniu do innych bg produktów, które zjadasz. Skrobia pszenna bezglutenowa teoretycznie jest ok., no bo jest bezglutenowa. Ale wiele osób (na Forum jest sporo takich opinii) stwierdza, że mimo to im szkodzi. Może o to chodzi...?
I witam kolejnego posiadacza Crohna.
