alternatywne sposoby leczenia alergii

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator

alternatywne sposoby leczenia alergii

Post autor: Agniesia »

Robiłam dzisiaj testy alergiczne i okazało się, że jestem uczulona na drożdże, już się odczuliłam ale przez dwa tygodnie musze całkowicie wykluczyć je z mojej diety.

A tak na marginesie mam uczulenie na pszenice, drożdże, kakao, dorsza, pomidora, orzeszki ziemne :(
Ostatnio zmieniony czw 28 paź, 2004 12:21 przez Agniesia, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
nelly23
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: nelly23 »

eh,przykro mi ze az na tyle rzeczy jestes uczulona;(
Mam nadzieje,ze migiem sie odczulisz
Nelly i synek bez diety:)
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator

Mam zamiar się na wszystko odczulić tylko to kosztuje, wiec trochę to potrwa :-) Na razie te drożdże żebym mogła sobie chlebek bezglutenowy piec :) a właściwie bez-pszeniczny bo inne zboża mogę :-)
Obrazek
aniap
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aniap »

w jaki sposób odczulasz się na pokarmy? i czy dziecko tez mozna odczulic
Wiki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Wiki »

Witaj, jakie miałaś objawy - chodzi mi o to co było nie tak (czy miałaś wysypkę, biegunkę, może jakieś inne objawy :?: ), że skierowano Cię na dodatkowe testy? Również bardzo mnie ciekawi na czym polega odczulanie?
Trzymaj się cieplutko, pozdrawiam.
Celiakia - zdiagnozowana w marcu 2003 r.
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator

Po zjedzeniu czegoś na co byłam uczulona miałam prawie natychmiast wzdęty brzuch i wiatry a w skrajnych przypadkach biegunkę.

Zrobiłam testy i odczulanie w gabinecie medycyny alternatywnej urządzeniem które się nazywa BICOM. Wiem, że są różne zdania na temat takich metod ale ci którzy się temu poddali i są zadowoleni to chwalą sobie ta metodę.
Ja tez zaliczam się do osób zadowolonych. Przy normalnych testach skórnych nie maja takiego wachlarza alergenów co tam. Prosty przykład na testach skórnych wyszła mi pszenica a pani uznała, że to to samo co gluten. A w gabinecie MA mają osobno gluten i osobno pszenice.

A takim testom można poddać naprawdę małe dzieci i odczulaniu również.
Obrazek
aniap
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aniap »

faktycznie słyszałam różne opinie i nawet robiłam dziecku badania ale na odczulanie nie zdecydowałam sie, tym bardziej ze wyszla jej tylko laktoza i plesnie a moje obserwacje niestety potwierdzaja kilkanascie innych alergenów:-))
Magdula82
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Magdula82 »

agniesia...temat już bardzo stary, ale powiedz mi odczulałaś się tym biorezonansem? jakieś efekty?
ODPOWIEDZ