walcze , walcze, walcze z dieta i zaczynam wymiekac. myslalem ze moja waga z 50 paru kilko z mieni sie na 65 a nawet wiecej bardzo szybko;/ i powoli drgnela, ale slabo:) (3kg). Staram sie jesc duzo posilkow, czesto, i o stalych porach....
jakie znacie produkty wysokokaloryczne dla bezglutenowcow??
waga;(
Moderator: Moderatorzy
- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Tłuszcz. Osobliwie polecam lniany. Dużo białka z mięsa, jajek, roślin strączkowych. Nie przesadzaj z liśćmi, bo zapychają żołądek, dając wrażenie sytości, a dostarczają niewiele energii. Podobno węglowodany potrafią nawet potęgować głód, jednocześnie dostarczając sporo energii. Jedz więcej cukru (? - taka rada aż nie chce mi przejść przez palce). Zapisz się na siłownię i trenuj dużo anaerobowo, wkładając w to spory wysiłek (nie, nie schudniesz; jeśli pojawi Ci się więcej mięśni, to dobrze, bo mięśnie ważą więcej niż tłuszcz).
Może spróbujesz wziąć steryd anaboliczny (łącznie z ćwiczeniami na siłowni), który dostałeś? Nie ma się czego obawiać. Koksy biorą i całkiem nieźle potem wyglądają.
Ale wcześniej spróbuj policzyć kalorie, ile ich w rzeczywistości zjadasz i jak to się ma do twojej aktywności fizycznej. Kalkulator na http://exrx.net/Calculators/CalRequire.html daje jakieś zgrubne oszacowanie zapotrzebowania pewnie.
Może spróbujesz wziąć steryd anaboliczny (łącznie z ćwiczeniami na siłowni), który dostałeś? Nie ma się czego obawiać. Koksy biorą i całkiem nieźle potem wyglądają.
Ale wcześniej spróbuj policzyć kalorie, ile ich w rzeczywistości zjadasz i jak to się ma do twojej aktywności fizycznej. Kalkulator na http://exrx.net/Calculators/CalRequire.html daje jakieś zgrubne oszacowanie zapotrzebowania pewnie.
Ostatnio zmieniony sob 07 sie, 2010 08:34 przez titrant, łącznie zmieniany 1 raz.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
-
- Aktywny Nowicjusz
- Kontakt:
Kod: Zaznacz cały
''Pożycz mi płuca, bo moje się zapadły
Możesz pomyśleć też o butach, moje się już zdarły
Pożycz mi oczy, ja nie widzę już nic
Pożycz mi nogi, moje nie mają już siły iść "
Możesz pomyśleć też o butach, moje się już zdarły
Pożycz mi oczy, ja nie widzę już nic
Pożycz mi nogi, moje nie mają już siły iść "
Odnosze wrażenie, że szybko się poddajesz, ale rozumiem Cię, bo tez miałam ten problem na początku diety. Myślałam, że szybko przytyję, a tu nic. Minęło 9 miesięcy, a dopiero teraz lepiej wyglądam, jeszcze pare kg by się przydało, ale pracuje nad tym. Nie ukrywam, że to zasługa tego, że piję Protifar i chodzę na siłownię, mam zestaw ćwiczeń.
Musisz uzbroic się w cierpliwość, wiem, że to wkurzające, ale ja też przez to przechodziłam i wiem, co piszę
Bierz dalej te sterydy, trzymaj się diety bezglutenowej, na siłowni poproś kogoś, kto pomoże Ci napisać zestaw ćwiczeń i rób powoli, odstępy między seriami 1,5 min., jedz banany, twarożki, ryż, makarony, olej lniany jest dobry, pierś z kurczaka, ryby, jajka.
Pamiętaj, że po ćwiczeniach musisz uzupełnic węglowodany i białko.
P.S. Z tego co pamiętam, to jeszcze niedawno ważyłeś 53 kg, a teraz 60 kg, więc słuchaj nie jest tak źle. To znaczy, że to daje rezultat, ale nie przytyjesz od razu 15 kg, bo to po pierwsze niezdrowe, a po drugie po co Ci tłuszcz? Wyrób sobie mięsnie na siłowni, tam chodzi pełno chłopaków, weź popytaj i niech Ci doradzą.
//Scaliłam posty. Mod.
Musisz uzbroic się w cierpliwość, wiem, że to wkurzające, ale ja też przez to przechodziłam i wiem, co piszę

Bierz dalej te sterydy, trzymaj się diety bezglutenowej, na siłowni poproś kogoś, kto pomoże Ci napisać zestaw ćwiczeń i rób powoli, odstępy między seriami 1,5 min., jedz banany, twarożki, ryż, makarony, olej lniany jest dobry, pierś z kurczaka, ryby, jajka.
Pamiętaj, że po ćwiczeniach musisz uzupełnic węglowodany i białko.
P.S. Z tego co pamiętam, to jeszcze niedawno ważyłeś 53 kg, a teraz 60 kg, więc słuchaj nie jest tak źle. To znaczy, że to daje rezultat, ale nie przytyjesz od razu 15 kg, bo to po pierwsze niezdrowe, a po drugie po co Ci tłuszcz? Wyrób sobie mięsnie na siłowni, tam chodzi pełno chłopaków, weź popytaj i niech Ci doradzą.
//Scaliłam posty. Mod.
Ostatnio zmieniony wt 10 sie, 2010 13:31 przez Dagmara85, łącznie zmieniany 1 raz.