Czerwone kropki na przedramionach???
Moderator: Moderatorzy
Czerwone kropki na przedramionach???
Od 3 mies. jem w 100% bezglutenowo. Ostatnio raz i dzisiaj też, pojawiły mi sie czerwone kropki na obu przedramionach. Nigdy czegoś takiego nie mialem.
Czy to alergia na gluten???
Przyznaje, ze zjadlem jakieś zwykłe kakao dzisiaj i sos na zwykłej wędlinie.
prosze o pomoc.
Czy to alergia na gluten???
Przyznaje, ze zjadlem jakieś zwykłe kakao dzisiaj i sos na zwykłej wędlinie.
prosze o pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
leczę celiakię 

- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Dlaczego podejrzewasz gluten? To może równie dobrze być alergia na cokolwiek co zjadłeś, czy coś, czego przypadkiem nawdychałeś.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
Niczego nie wdychałem, tylko świeże powietrze. Nigdy nie miałem żadnych alergii, ani plamek. Bardzo szybka reakcja, mysle ze niedlugo po zjedzeniu tego.titrant pisze:Dlaczego podejrzewasz gluten? To może równie dobrze być alergia na cokolwiek co zjadłeś, czy coś, czego przypadkiem nawdychałeś.

Podejrzewam fasolkę, zrobioną na duzej dawce kiełbasy. A kiełbasa to wiadomo, wypełniacze (i pewnie mąka), która w gotowaniu weszła w potrawe.
leczę celiakię 

- titrant
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Alergie mogą się pojawiać w ciągu życia. Nie niepokój się jednokrotnym wystąpieniem kropek, bo to nic strasznego. Co z tym zrobiłeś? Jak długo im zajęło zniknięcie?
A glutenu unikaj jak zarazy. Zdecydowanie woda, w której gotowano coś z glutenem, to trucizna!
A glutenu unikaj jak zarazy. Zdecydowanie woda, w której gotowano coś z glutenem, to trucizna!
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
titrant pisze:Alergie mogą się pojawiać w ciągu życia. Nie niepokój się jednokrotnym wystąpieniem kropek, bo to nic strasznego. Co z tym zrobiłeś? Jak długo im zajęło zniknięcie?
Na przedramionach torby nie nosiłem

W tym momencie, kropki jeszcze nie zniknęły całkowicie. Nic z tym nie robiłem.
Dzięki za wsparcie, wciskam "pomógł"

leczę celiakię 

- Grażyna
- Aktywny Forumowicz
- Kontakt:
Gdy moja córka miała 4 lata, wyskoczyły jej na ciele (głównie na przedramionach) takie czerwone kropki (wybroczyny) - w dużej ilości. Pokazaliśmy to pediatrze, która dała skierowanie do szpitala na cito, na oddział hematologii, podejrzenie - skaza krwotoczna. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło - wykluczono skazę. Wydaje mi się teraz, że w taki sposób objawiła się u córki alergia na truskawki.
Dawno temu gdzieś wyczytałam, że takie wybroczyny mogą czasem pojawiać się u osób mających bakterię Helicobacter.
Dawno temu gdzieś wyczytałam, że takie wybroczyny mogą czasem pojawiać się u osób mających bakterię Helicobacter.