Czerwone kropki na przedramionach???

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ALAN_
Nowicjusz
Nowicjusz

Czerwone kropki na przedramionach???

Post autor: ALAN_ »

Od 3 mies. jem w 100% bezglutenowo. Ostatnio raz i dzisiaj też, pojawiły mi sie czerwone kropki na obu przedramionach. Nigdy czegoś takiego nie mialem.

Czy to alergia na gluten???

Przyznaje, ze zjadlem jakieś zwykłe kakao dzisiaj i sos na zwykłej wędlinie.

prosze o pomoc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
leczę celiakię :)
Awatar użytkownika
titrant
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: titrant »

Dlaczego podejrzewasz gluten? To może równie dobrze być alergia na cokolwiek co zjadłeś, czy coś, czego przypadkiem nawdychałeś.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
Awatar użytkownika
ALAN_
Nowicjusz
Nowicjusz

titrant pisze:Dlaczego podejrzewasz gluten? To może równie dobrze być alergia na cokolwiek co zjadłeś, czy coś, czego przypadkiem nawdychałeś.
Niczego nie wdychałem, tylko świeże powietrze. Nigdy nie miałem żadnych alergii, ani plamek. Bardzo szybka reakcja, mysle ze niedlugo po zjedzeniu tego. :(

Podejrzewam fasolkę, zrobioną na duzej dawce kiełbasy. A kiełbasa to wiadomo, wypełniacze (i pewnie mąka), która w gotowaniu weszła w potrawe.
doron125
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: doron125 »

a nie jest to przypadkiem sprawa naczynek krwionośnych, może niosłeś ciężką torbę??? chyba ze jest to "wypukłe"?
Awatar użytkownika
titrant

Post autor: titrant »

Alergie mogą się pojawiać w ciągu życia. Nie niepokój się jednokrotnym wystąpieniem kropek, bo to nic strasznego. Co z tym zrobiłeś? Jak długo im zajęło zniknięcie?

A glutenu unikaj jak zarazy. Zdecydowanie woda, w której gotowano coś z glutenem, to trucizna!
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
Awatar użytkownika
ALAN_
Nowicjusz
Nowicjusz

titrant pisze:Alergie mogą się pojawiać w ciągu życia. Nie niepokój się jednokrotnym wystąpieniem kropek, bo to nic strasznego. Co z tym zrobiłeś? Jak długo im zajęło zniknięcie?

A glutenu unikaj jak zarazy. Zdecydowanie woda, w której gotowano coś z glutenem, to trucizna!

Na przedramionach torby nie nosiłem ;)
W tym momencie, kropki jeszcze nie zniknęły całkowicie. Nic z tym nie robiłem.

Dzięki za wsparcie, wciskam "pomógł" :)
Awatar użytkownika
Grażyna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Kontakt:

Post autor: Grażyna »

Gdy moja córka miała 4 lata, wyskoczyły jej na ciele (głównie na przedramionach) takie czerwone kropki (wybroczyny) - w dużej ilości. Pokazaliśmy to pediatrze, która dała skierowanie do szpitala na cito, na oddział hematologii, podejrzenie - skaza krwotoczna. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło - wykluczono skazę. Wydaje mi się teraz, że w taki sposób objawiła się u córki alergia na truskawki.
Dawno temu gdzieś wyczytałam, że takie wybroczyny mogą czasem pojawiać się u osób mających bakterię Helicobacter.
ODPOWIEDZ