"Pięlegnacja" diety / jelit

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
note4
Nowicjusz
Nowicjusz

"Pięlegnacja" diety / jelit

Post autor: note4 »

witam,

swoją historię już wcześniej opisałem tutaj : TU

właśnie się dowiedziałem , że bliscy już dłuższy czas robią mi kotlety z BUŁKI TARTEJ , której nie mogę , pewnie cały tydzień się z tego nie otrząsne , ale trudno nie bd wam zaśmiecał głowy ... już napisałem do firmy ile PPM ma ta bułka , żeby oszacować straty na zdrowiu , jak już pisałem bardzo martwią mnie te sprawy i zamiast przygotować się do testu z algorytmiki (infa) będe rozmyślać ile to ja nie straciłem i pewnie 7 miesieczny powrót do diety poszedł w błoto ...

a moje pytanie odnośnie tego brzmi , jakie środki / nie wiem herbatki czy coś są dobre do pielęgnacji / poprawu stanu jelit i wgl ? dotychczas popijałem melise i nie raz miętę , ale wiem , że mięta nadmiernie pita , szkodzi.

pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
titrant
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: titrant »

Zawartości glutenu w zwykłej bułce tartej nie podaje się w ppm-ach. W mące jest około 10% białka pszenicy. W bułce tak samo, bo bułka składa się w największej mierze z mąki.

Nie szacuj tylko wracaj do diety i patrz, co jesz.
Ostatnio zmieniony czw 04 paź, 2012 18:18 przez titrant, łącznie zmieniany 1 raz.
[tutaj to tylko moja opinia: na tym forum wydaje się, że głównie ja uważam, że gluten to śmiertelna trucizna i jej rzucenie powinno nastąpić choćby na podstawie lepszego samopoczucia]
ODPOWIEDZ