Jakie badania wykonać ?

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
AnnaDSW
Nowicjusz
Nowicjusz

Jakie badania wykonać ?

Post autor: AnnaDSW »

Szanowny forumowicze witam Was wszystkich. Mam na imię Anna, mam 28 lat, mieszkam na Dolnym Śląsku. Proszę Was o pomoc. Miesiąc temu odnalazlam w piwnicy w kartonie swoja legitymacje z 85 roku dziecka na diecie bezglutenowej... Moi rodzice nigdy nie przestrzegali u mnie diety. Byłam szczupła. Jadłam podobno same suche bułki i gotowane pyry z masłem. Matka dumna z siebie, ze mam 175cm wzrostu. Ale do rzeczy. Nie miałam podobno wykonanej biopsji. Chorobę stwierdzono u mnie na wizus. Kupy w rozmiarze XXL Chuda anemia ciagle chorująca. Przez 28 lat mecze się. Mam ciagle migreny, wzdecia, cuchnace baki, cały czas jestem zasmarkana, mam napadowe bóle brzucha, robię kupę, która za Chiny ludowe nie chce się spuścić w klopie. Jest ogromna, bardzo luźna, cuchnaca i jak muszę iść do wc to mam aż skręt jelit. Jakie badania powinnam wykonać? Kwesta mojej diety... Jem białe pieczywo, makarony... Jestem ciagle głodna i zapycham się slodyczami. Mam córeczkę, ma 2 lata i 3 miesiące, karmie ja jeszcze piersią. Od roku zaczęłam tyc. Waże 82 kg. Mała jest szczupła, kup luznych nie widzę u niej. Nie ma tez tak jak ja ramion w krostach i pupy. Gdzie powinnam najpierw udać się? Do alergologa? Moja mama choruje na raka piersi, jest otyla i ma te same objawy co ja. Babcia zmarła na raka szyjki, była otyla jak armata. To dziedziczne?
krystna
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: krystna »

Na stronie głównej Stowarzyszenia znajdziesz wyczerpujące odpowiedzi
Celiakia/alergia na gluten - http://www.celiakia.pl/celiakia/
Ostatnio wiele badań wskazuje,że przy celiakii często występuje otyłość.
Sporo na ten temat znajdziesz na forum- skorzystaj z wyszukiwarki.
Nie lekceważ objawów.
Ostatnio zmieniony ndz 17 mar, 2013 20:55 przez krystna, łącznie zmieniany 2 razy.
Obrazek

Gazeta Internetowa "Małpia Gazeta" - Serwujemy bardzo dobre wiadomości!
ODPOWIEDZ