Dzień dobry
Jestem tu nowa i na początku chciałam się przedstawić.Mam na imię Ania i jestem mama 2 letniej Wiktorii. Chciałam opowiedzieć moją historię i zapytać się was co robić dalej. Moje dziecko cierpiało na skazę białkową w okresie od 0-6miesięcy. Po tym okresie wszystko wróciło do normy. Dziecko super rośnie (ma 2 lata i 2 miesiące- wzrost 95 cm waga 14.4 kg)jest ruchliwe zadowolone uśmiechnięte. Ogólnie jakby jej nic nie było oprócz- luźnej kupy.Problemu nie było jak była w domu jak teraz zaczęła chodzić do żłobka- 2 tygodnie od kiedy chodzi do żłobka. Najpierw luźne kupy były tylko w dni jak chodziła do żłobka na weekendy nie ale od 3 tygodni ma jej non stop. Tzn to nie jest biegunka - normalnie dziecko średnio robi 2 kupy dziennie. Jedna normalna a druga luźna - tzn bardzo duża (ogromna) nie wodnista ale nie gliniasta zółtą śmierdząca kupę To trwa już jakieś 6 tygodni (parlamentarnie jakieś 3) Więc zaczęłam robić badania- robaki bakteria alergia. Wszystko wyszło na nie oprócz alergii na gluten-ogólnie mieszkamy za granica i średnio wiem jakie te badania zrobili (na pewno jakieś podstawowe- orientacyjne).Mam przejść na dietę bezglutenową i zobaczyć czy przejdzie. Oprócz tego nic innego jej nie jest(brak wysypki bólów brzuch wymiotów brak apetytu)nic innego. I tu do was pytanie mam Czy myślicie że tak może się rozpoczynać alergia na gluten? Bo nie che robić ze zdrowego dziecka chorego. Macie większe doświadczenie niż ja czy to tak może się zaczynać niewinna luźna kupa. Wiki jak miała objawy skazy białkowej to były konkretne spadek masy bieguna (25 kup dziennie) krew w kupce. A teraz ani nie schudła anie nie płacze ze ja coś boli Kurcze już sama nie wiem co myśleć Pomóżcie
Pomóżcie
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
-
- Aktywny Forumowicz
Witaj
dobrze byłoby dopytać jakie badania zrobiono małej ponieważ jest różnica między alergią na gluten a nietolerancją glutenu czyli Celiakią
tutaj jest to bardzo fajnie opisane
http://www.celiakia.pl/alergia-na-gluten/
może wypowiedzą się też bardziej doświadczeni forumowicze

tutaj jest to bardzo fajnie opisane

http://www.celiakia.pl/alergia-na-gluten/
może wypowiedzą się też bardziej doświadczeni forumowicze