Biopsja dwunastnicy - ile trzeba czekać?
Moderator: Moderatorzy
- mary poppins
- Nowicjusz
Biopsja dwunastnicy - ile trzeba czekać?
Witam serdecznie,
w związku z podejrzeniem celiakii mam skierowanie na gastroskopię z biopsją błony śluzowej dwunastnicy. W związku z tym chciałabym dowiedzieć się, ile czekaliście na wynik?
Pozdrawiam serdecznie.
w związku z podejrzeniem celiakii mam skierowanie na gastroskopię z biopsją błony śluzowej dwunastnicy. W związku z tym chciałabym dowiedzieć się, ile czekaliście na wynik?
Pozdrawiam serdecznie.
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Biopsja dwunastnicy - ile trzeba czekać?
Ja czekałam 3 tygodnie i z tego co wiem czeka się tak od tak 3 tygodni, do nawet 1.5 miesiąca.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
lojezu... tak dlugo to trwa? Sadzilem, ze ze 2 tyg max...
- mary poppins
- Nowicjusz
Ojej...
Dziękuję za informację.
A robiliście prywatnie, czy państwowo? Ja będę robiła w LuxMed, może pójdzie szybciej... Jest szansa?

A robiliście prywatnie, czy państwowo? Ja będę robiła w LuxMed, może pójdzie szybciej... Jest szansa?
- pleomorfa
Ja robiłam w Scanmedzie prywatnie. Wszystko zależy od tego, gdzie potem oni to wysyłają, z tego co się orientuję.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
hej,ja robiłam państwowo 17.12.2013 a wyniki miałam 22.01.2014.trzeba uzbroić się w cierpliwość.
- mary poppins
- Nowicjusz
Dużą część badań LuxMed robi w swoich laboratoriach z tego co się orientuję, ale np. na wynik przeciwciał IgA też mam termin do 3 tygodni.
A ja robiłam państwowo i czekałam krócej, jakie 10 dni roboczych. Jeśli mnie oczywiście pamięć nie myli, bo to było w 2012 roku.
prywatnie, patomorfolog na miejscu raz w tygodniu, wynik w 14 dni.
- mary poppins
- Nowicjusz
Uff, czyli jest nadzieja
Pozostaje czekać, sprawa się ciągnie na nowo od października i szczerze mówiąc mam już dość.

- LumiBo
- Aktywny Nowicjusz
Ja ostatnią gastro z biopsją też robiłam w LuxMedzie i czekałam jakoś ponad 2 tygodnie.
Ile prywatnie kosztuje takie badanie?
zależy skąd jesteś i w jakiej placówce robisz, za samą biopsję średnio pewnie 50-80zł. gastroskopia nie mam pojęcia
Gastroskopia w MSW 200 zł, za każdy wycinek dopłata 40 zł, a wycinków należy pobrać z żołądka 5, z dwunastnicy średnio 3, więc kosztów łącznie trochę jest.
-
Jak policzyłam biopsję razem z wizytą i wycinkami, to wyszło mi min. 500 zł, niestety 

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.