Obecnie mam 22 lata i studiuje w czwie. Od 3 lat z wesołego i pełnego życia chłopaka zmieniłem się w nieco zamkniętą w sobie osobę.
Moje objawy to :
-częste gazy ( ostatnio w ciągu jednego dnia naliczyłem ponad 40 razy oddanie gazów)
-wzdęty brzuch ( głównie po jedzeniu)
-ogóle uczucie przelewania i "parskania" w podbrzuszu
-częsta potrzeba oddawania stolca ( nawet kilka razy w ciągu dnia)
-pojawiające się biegunki
-stany depresyjne i lękowe ( nasilające się kiedy muszę iść na uczelnie bądź w sytuacjach towarzyskich i społecznych) objawiające się dyskomfortem ze strony jelit
-brak łaknienia ( głównie rano) jeżeli chce coś zjeść to czasami aż mi się chce zwrócić ( jedną kanapkę rano mogę jeść nawet 30 minut)
-często nic mi się nie chce robić (nie jestem leniwy ale bywają takie momenty)
-2 lata temu chodziłem do dermatologa z powodu bardzo uciążliwego trądziku - robiłem wtedy badania i miałem podwyższony cholesterol więc teraz raczej też mam)
Zanim to wszystko się zaczęło mogłem normalnie funkcjonować, a teraz już nie. Rok temu nawet byłem u psychiatry bo podejrzewałem że to może być wszystko przez moją psychikę ale nie zgadałem się dobrze z panią która zainkasowała 100 zł i przepisała mi lekkie leki na depresje których i tak nie brałem.
Jak jutro zjade może do domu to wykonam BIOCARD Celiac Test który zamówiłem
Czy możliwe że choruje na celiakie o której jeszcze tydzień temu nie miałem pojęcia że istnieje taka choroba ?