Mam pytanie czy samo ograniczenie glutenu mogło wywołać u mnie taką poprawe?.
Czy objawy mogą być związane z celakią między innymi zaburzeniami wchłaniania?
Czy ktoś tak miał?
Zapomniałem dopisać że chrapie ciągłe zmęczenie miałem ekstremalnie silne a teraz już jest znaczna poprawa. Mgła umysłowa znacznie mineła problemy z koncentracją mineły. Czasem jeszcze zdarza mi się mieć zawroty głowy niewyraźne widzenie(obecnie żadko). Aha no i zauważyłem że gdy złamie diete napinaja mi się mięśnie znacznie taki dyskomfort głównie kark i łydki. A gdy długo nie jem zaciskają mi się zęby i jestem rozdrażniony.
Tak myślałem o tężyczce ale myślę że pogorszenie objawów(nie następuje szybko ale powoli) nie brałoby się od jedzenia chleba czy tam cukry. Na kandide robiłem tylko wymaz z gardła nie wyszła reszty badań nie robiłem bo nie zarabiam rodzina mnie olewa razem z rodzinnym. Teraz dostałem niby pieniądze na święta od brata i chciałem je dobże wydać 600 złotych. Dużo i mało same przeciwciała na celiakie wyjdą z pare stów i niewiem czy robić je w klasie iga czy także w igg (myśle tu o nietolerancji na gluten). Aha i mam wiecznie zatkany nos niby przy drożdżycy to normalne ale niewiem czy tak jest od glutenu nie leje mi się z nosa mam czenste infekcje gardła ucha a przed wprowadzeniem diety na drożdżyce miałem bul gardła od letniej wody z kranu w upał lub otwarciu okna.
Co mkyślicie o celiaki i jeszcze jakiejś alergi krzyżowej czy to brać pod uwagę? Niby jedzenie ziemniaków mi nie służyło w dużej ilości(gazy).
Prędzej nietolerancja pokarmowa niż alergia prawda? Czy winna może być celiakia?
Proszę nie pisać żebym nie leczył się internetem powiedziałem o objawach rodzinnemu byłem u niego dużo razy ,,taka pana uroda'' i nic nie zlecił. ,,czego pan ode mnie oczekuje?''. I co on sobie myśle że mam mu uwierzyć że nic mi nie jest jak nie mogę normalnie funkcjonować. Zauważyłem że gdy dłuższy czas nie jem zaciskają mi się zęby i zwiększa napiecie mięśniowe tak po 3 4 godzinach od ostatniego posiłku. Przepraszam że długo ale jestem w desperacji. Życzę wszystkim wesołych świąt

Czy to może być gluten?