witam,
mam pytanie dotyczące wagi, jem bardzo dużo a mimo tego chudnę czy to jest normalne?
Czy Was też boli "ciągle" brzuch??
pzdr
spadek wagi
Moderator: Moderatorzy
Re: spadek wagi
Przy celiakii niestety tak. Dopóki stan jelit się nie unormuje, a to może potrwać miesiące, a nawet lata.małgorzata55 pisze: mam pytanie dotyczące wagi, jem bardzo dużo a mimo tego chudnę czy to jest normalne?
Mnie boli przez jakieś 70% czasu. Na diecie jestem od pół roku. Nie wiem jak to wygląda u innych.małgorzata55 pisze: Czy Was też boli "ciągle" brzuch??
Mnie brzuch nie boli, ale i nie bolal. Waga spadala na diecie (i przed dieta, wiadomo), teraz stoi, ale nie rosnie 

pozdrawiam 

Mimo stosowania ścisłej diety brzuch również odczuwam ciągle w dodatku całe dnie sobie bełkocze, rodzina się ze mnie śmieje, że jestem brzuchomówcą
ktoś tutaj polecił mi, że jeśli mimo stosowanej diety boli brzuch to przydałoby się USG jamy brzusznej.
Co do wagi nie wiem jak jest w przypadku innych ale u mnie po jakiś 4 miesiącach diety waga przestała spadać i stoi w miejscu.

Co do wagi nie wiem jak jest w przypadku innych ale u mnie po jakiś 4 miesiącach diety waga przestała spadać i stoi w miejscu.
Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem.
Ja jestem na diecie prawie 10 miesięcy. Przez pierwsze 4-5 miesięcy to było różnie, raz było dobrze a raz w brzuchu jeździło, buczało. Waga tez stała. Potem zaczęło się poprawiać. Trochę też na własnej skórze przekonałem się że nie wszystko co bezglutenowe jest dla mnie jadalne
Mleka w czystej postaci do tej pory nie jadam. Czasami zjem kilka plasterków sera żółtego, ale jak z nim przesadzę to też jest różnie. Na początku diety ważyłem 67kg, a teraz 75 kg. A jelita jak to jelita. Kilka dni cisza, a potem kilka dni bulgotania, wzdęć i tak w kółko. Ale ogólnie jest o niebo lepiej
U mnie też jelita reagują na stres, więc czasami trudno odróżnić czy jazdy w brzuchu są od jakiegoś zjedzonego produktu czy od stresu. Powodzenia dla wszystkich bezglutenowców