Objawy powrotu do glutenu

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
paula97
Nowicjusz
Nowicjusz

Objawy powrotu do glutenu

Post autor: paula97 »

Witam :-)
Byłam na próbnej diecie bezglutenowej przez 4 tygodnie, a od niedzieli z powrotem jem normalnie gluten, gdyż chcę zrobić gastroskopię z biopsją jelita. Nie poczułam znacznej poprawy na diecie bg, jedynie minęły mi bóle brzucha. Za to od niedzieli dziwnie się czuję: niemal cały czas mam mdłości. Brzuch bolał mnie tylko wczoraj po cieście, byłam też strasznie wzdęta, niemal całą niedzielę, ale to mnie specjalnie nie zdziwiło, bo to dla mnie raczej codzienność. Martwią mnie tylko te mdłości, nawet jak w nocy obudziłam się na chwilę to było mi niedobrze, z samego rana również mam mdłości, jeszcze przed śniadaniem. Dodam, że nigdy tak nie miałam, niedobrze było mi tylko po naleśnikach, kopytkach, pierogach i pizzy. Zastanawiam się więc, czy to są normalne symptomy powrotu do glutenu?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Re: Objawy powrotu do glutenu

Post autor: pleomorfa »

Jeżeli Ci szkodzi to mogą być takie symptomy... ja mam straszne mdłości po mleku, na które to mam alergię np.
Pytanie czy to kwestia glutenu, czy czegoś innego, co również się tam znajduje.
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Leeloo »

jest to jak najbardziej możliwe.
paula97
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: paula97 »

Dziękuję za odpowiedzi :-)
Też miałam taką myśl, że to od mleka, bo go tydzień nie jadłam, ale już wcześniej je eliminowałam na tydzień kiedyś jedząc gluten, więc chyba nie...
Miałam taż taki pomysł, że po prostu jestem chora: jakaś grypa żołądkowa, czy coś, szczególnie, że mój tata miał wczoraj biegunkę, a moja mama w tamtym tygodniu, ale ja ogólnie czuję się dobrze, tak poza tymi mdłościami.
ODPOWIEDZ