Wątpliwości
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Wątpliwości
Witajcie, razem z mężem robiliśmy badania w kierunku celiakie gdyż nasz synek choruje. A więc przeciwciała ujemne i co najważniejsze gen hla dg2-8 ujemne u mnie jak i u męża. Moje zapytanie jeśli my nie mamy predyspozycji do tej choroby to dlaczego nasz synek ja ma? w rodzinie nikt nie chorował na celiakie czy nietolerancja czy też alergię. Za tydzień wizyta u lekarza może coś się wyjaśni. lekarz zaproponował mężowi gastroskopie ponieważ gdy zje gluten źle się czuję.
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Wątpliwości
A syn miał robioną genetykę?
Istnieją przypadki celiakii bez genów. Jest to dosyć rzadka sprawa, ale nie jest to niemożliwe. W kwestii genetyki mamy jeszcze dużo do odkrycia.
Istnieją przypadki celiakii bez genów. Jest to dosyć rzadka sprawa, ale nie jest to niemożliwe. W kwestii genetyki mamy jeszcze dużo do odkrycia.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
-
- Nowicjusz
Re: Wątpliwości
Tak miał i przeciwciała też wyniki ujemne. Lekarz mówił że małym dzieciom może nie wyjść z krwi. Dlatego miał gastroskopie i biopsje jelita wynik celiakia. I zastanawiam się czy u męża też tak może być, hmmm