Historia opisana na blogu Bezglutenowej Mamy:
http://bezglutenowamama.pl/maja-dostala ... ie-na-rok/
Czyli jednak można, da się, trzeba próbować i walczyć. im więcej zgłoszeń, tym większa świadomość.
6-letnia Maja z celiakią dostała orzeczenie i zasiłek na rok
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: 6-letnia Maja z celiakią dostała orzeczenie i zasiłek na
My też mamy orzeczenie i zasiłek pielęgnacyjny. Już drugi raz dostaliśmy bez żadnego problemu. Wszystko zależy od tego, kto zasiada w komisji
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
U nas masakra. Po dwóch latach orzeczenia i zasiłku, teraz odrzucone i po odwołaniu też odrzucone. Cudowne uzdrowienie, szkoda tylko, że ze zdrowiem tak na prawdę gorzej :-(
Szkoda słów.
"Komisja" żenada. Przy odwołaniu lekarka zapytała kiedy dziecko zachorowało!!! Szok. Nawet nie przeczytała odwołania!!!
Szkoda słów.
"Komisja" żenada. Przy odwołaniu lekarka zapytała kiedy dziecko zachorowało!!! Szok. Nawet nie przeczytała odwołania!!!
Ja składałam na córkę ( 6 lat ) po raz pierwszy z Duhringiem i celiakią i dostałyśmy na dwa lata 

-
- Nowicjusz
Nie wiem czy tu mogę, jeśli nie to założę nowy wątek.
Odebraliśmy dzisiaj decyzję o zaliczeniu córki do osób niepełnosprawnych. Symbol niepełnosprawności 08-T.
Super fajnie tylko nie bardzo wiem co mam z tym dalej zrobić? Gdzie mamy się z tym dalej udać? MOPS? Wydali orzeczenie i to wszystko.
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się że dostanie córka orzeczenie po tym jak wyczytałam że nie jest o to łatwo.
No i chyba zasiłek pielęgnacyjny nam się nie należy :-( Z tego co udało mi się wyczytać, to musi być na orzeczeniu pkt 7 i 8 zaznaczony a córka ma tylko 8. A orzeczenie dostała na 4 lata.
Odebraliśmy dzisiaj decyzję o zaliczeniu córki do osób niepełnosprawnych. Symbol niepełnosprawności 08-T.
Super fajnie tylko nie bardzo wiem co mam z tym dalej zrobić? Gdzie mamy się z tym dalej udać? MOPS? Wydali orzeczenie i to wszystko.
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się że dostanie córka orzeczenie po tym jak wyczytałam że nie jest o to łatwo.
No i chyba zasiłek pielęgnacyjny nam się nie należy :-( Z tego co udało mi się wyczytać, to musi być na orzeczeniu pkt 7 i 8 zaznaczony a córka ma tylko 8. A orzeczenie dostała na 4 lata.