UWAGA! Piekarnia Wysocki
Moderator: Moderatorzy
UWAGA! Piekarnia Wysocki
Słuchajcie, mam taki problem, piekarnia Wysocki w moim mieście sprzedaje chleb "bezglutenowy" z mąki żytniej! Mój szok i tłumaczenia, że mąka żytnia jest jak najbardziej glutenowa, szefa piekarni niewiele interesują. Co prawda nie rozmawiałam z nim osobiście, ale przez panią ekspedientkę. Ona twierdzi, że ten z tego co się "uczył" - wie, że mąka żytnia nie zawiera glutenu. Mnie aż ciary po plecach przeszły, gdy to usłyszałam. Dodatkowo na witrynie sklepu piękna reklama W SPRZEDAŻY CHLEB BEZGLUTENOWY! Mi tym zbyt krzywdy nie robią bo wiem, że to produkt niedozwolony i go nie kupię, ale ktoś kto dopiero przeszedł na dietę i niewiele o niej wie - może mieć poważne problemy bo zjedzeniu żytniego chleba.
Moje pytanie brzmi - jak się rozprawić z tym panem, żeby raz na zawsze nie przebadanych produktów bezpodstawnie nie nazywał bezglutenowymi?
Moje pytanie brzmi - jak się rozprawić z tym panem, żeby raz na zawsze nie przebadanych produktów bezpodstawnie nie nazywał bezglutenowymi?
szczerze wątpię, żeby pomogło - ale nie zaszkodzi zanieść. zawsze to lepiej zrobić choć tyle, niż nc. a nuż ktoś się ocknie.Olciak pisze:Może im zaniosę broszury... Wydrukowane informacje, cokolwiek! Tylko obawiam się, że to mało. Chleb może się dobrze sprzedawać bo wygląda smakowicie, świeżutko i pachnąco...
mają swoją stronę internetową i jakiś na niej kontakt do nich:
http://wysocki.gliwice.pl/
może czytają maile?
Ostatnio zmieniony czw 22 mar, 2012 15:34 przez Ola_la, łącznie zmieniany 1 raz.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
U mnie w mieście była identyczna sytuacja, również chleb żytni jako bezglutenowy. Zaniosłam im broszurę, powiedziałam, że to narażanie życia i zdrowia chorych osób, a to podlega odpowiedzialności karnej oraz inspekcji sanitarnej. Wystarczyło.
Jeśli to ich nie przekona nie miej skrupułów, dzwoń do Sanepidu.
Jeśli to ich nie przekona nie miej skrupułów, dzwoń do Sanepidu.
wiecie co, normalnie aż mi szczęka opadła, czuję ścisk w środku, że tak po prostu jakiś palant chce sobie zarobić na naszym nieszczęściu !!!! ja wiadomo, nigdy bym takiego chlebka nie tknęła, ale jak ktoś jest na początku drogi bezglutenowej, to da się na to nabrać i będzie cierpieć
odczuwam ogromny żal i złość !

- Magdalaena
- -#Moderator
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz