mam 23 lata i od dziecka (tj. odkąd pamiętam) ciągłe problemy z układem trawienia. Waźe 46 kg przy 165 cm wzrostu. (nie chudnę i nie tyję)
Mam straszne problemy z wypróżnianiem się non stop, całe życie. Towarzyszą mi straszne bóle i skurcze brzucha przy tym. Do tego są to najczęściej tzw. kozie bobki. Staram się unikać środków przeczyszczających, jeśli już to makrogol, a kiedyś Lactulosum. Nie muszę dodawać, że nabawiłam się szczeliny, hemoroidów itp. Do tego mam straszne wzdęcia, bóle nóg (ale nie wiem czy to może mieć coś wspólnego, zwłaszcza w nocy i po 1h chodzenia/stania). Częste bóle głowy i ciągłą senność, słabość i uczucie ciągłego zmęczenia. Mam też częste wahania nastrojów Ciągnie się to wiele lat i nie mam już do tego siły. Pomimo mojego wieku, często zachowuję się jak staruszka. Mam także problem z libido, osłabiało się, aż zupełnie zniknęło...
Gdy byłam mała lekarz rodzinny podejrzewał nietolerancje laktozy - ale przepisywał tylko tabletki pomagające w trawieniu laktozy. Dwa lata temu trafiłam do gastrologa, który powiedział mi, że mam pić 2-3 l wody i jeść warzywa... nie zlecił żadnych badań oprócz USG, tylko przepisał Sanprobi, Multilac i Debridat... brak słów, nie muszę dodawać, że nic to nie pomogło. Nie wiem już co u siebie podejrzewac. Próbowałam diety bezmlecznej i bezglutenowej, ale niezbyt dlugo i bez nadzoru, więc szybko wróciłam na stare tory.
Z badań, miałam robione USG jamy brzusznej : wyszło wszystko ok, jedynie w jelitach zalega gaz.
Badania krwi ostatnie miałam robione w grudniu. Zawsze wszystko wychodzi super,
morfologia,
OB, 4(0-12)
TIBC 237,2(228-428)
Żelazo 102(37-145)
Kreatynina 0,71 (0,5-0,9)
Glukoza 85 ( 60-99)
TSH 2,87 (0,270-4,200)
FT4 1,26 (0,93-1,70)
Mm jeszcze z kwietnia rok temu
TSH 2,180
FT3 2,96
Ft4 1,32 (0,93-1,70)
Podejrzewam u siebie problem z nabiałem i glutenem. Źle się czuje po białym pieczywie i śmietanie, twarogu itp.
Od czego bym mogła zacząć, mam dosć lekarzy

Które z tych badań najpierw porobić
https://spsk1.szn.pl/dokumenty/cennik_S ... .05.16.pdf
Kochani bardzo proszę o pomoc.