Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Re: Przedstaw się :)
Witam mam na imię Ola i jestem w trakcie diagnozowania, ponieważ lekarz podejrzewa u mnie celiakię.Puki co, zalecił mi dietę bezglutenowa i jestem na niej dopiero 4 dni, i ciągle chodzę głodna, bo nie mam co jesc! bo okazuje się że wszystko zawiera gluten, zobaczymy jak to wszystko się potoczy, mam nadzieję że ta choroba jednak się nie potwierdzi bo ja zwariuje. Przewtotnie mowiac, najgorsze jest to że mi się polepszyło na tej diecie, więc jednak coś jest na rzeczy, że nie toleruje tego glutenu, zobaczymy jak to dalej się potoczy, teraz jestem na etapie lektury i czytania etykiet, pozdrawiam
Witam,
Nowy na forum, choć ze zdiagnozowaną celiakią żyjemy już od 5-lat, tzn 3 dzieci, z czego dwoje z celiakią akurat te młodsze 10 i 8 lat, przy czym ta 10-latka zetknięcie z glutenem przechodzi tragicznie - 3 godziny wymiotów, zdiagnozowana w wieku 3 lat przez gastroskopię (już nie powiem jak ochrzciliśmy nasz pierwszy przejazd II linią metra w Wawie...), w sumie jest niezłym detektorem glutenu
. A wszystko zaczęło się niewinnie od zbyt niskiego wzrostu. Najstarsza 14 lat jakoś nie wykazała przeciwciał, szczęściara. Generalnie lubimy podróże, na razie po Polsce bo z maluchami za granicę się pchać jest bez sensu. I tak sobie radzimy
z chrześcijańskim pozdrowieniem
Adam
Nowy na forum, choć ze zdiagnozowaną celiakią żyjemy już od 5-lat, tzn 3 dzieci, z czego dwoje z celiakią akurat te młodsze 10 i 8 lat, przy czym ta 10-latka zetknięcie z glutenem przechodzi tragicznie - 3 godziny wymiotów, zdiagnozowana w wieku 3 lat przez gastroskopię (już nie powiem jak ochrzciliśmy nasz pierwszy przejazd II linią metra w Wawie...), w sumie jest niezłym detektorem glutenu

Adam
nowy
Mam na imię Zofia jestem nowa na forum i jeszcze czekam na gastroskopie .Mam nadzieję że się nie potwierdzi chociaż to płonna nadzieja ponieważ raczej będę kolejną ofiarą tej choroby w rodzinie. Strasznie denerwują mnie obecnie zakupy to czytanie etykiet i zastanawianie się czy jakiś tam składnik mi zaszkodzi jak na razie jestem kompletnie zielona i zdezorientowana.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Mam nadzieję, że bedziemy mogli nawzajem sobie pomóc :-)
Hejhej! 

-
- Nowicjusz
Witam,jestem nowa,pozdrawiam wszystkich.Pytanko,jest ktoś z NL?
-
- Nowicjusz
Witam! Mam na imię Bożena. Jestem na diecie od dwóch lat.Pozdrawiam wszystkich. 

-
- Nowicjusz
Dzień dobry :-) Jestem mamą półrocznej Weroniki. Jest w grupie ryzyka, ponieważ mój mąż od dziecka choruję na celiakię. Liczę na pomoc, cierpliwość i wyrozumiałość, szukajka nie zawsze odnajduje odpowiedni temat. Pozdrawiam :-)
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich
Jestem Magda lena i w końcu udało mi się zalogować
bardzo się cieszę ze jestem z Wami w tej grupie
moja córka jest od dziewięciu miesięcy na diecie i jako tako sobie radzimy ale czasami jest ciężko
dlatego bardzo liczę na Wasze wsparcie i z góry dziękuję
:)

hejka!
Hej 
Mam na imię Kamila, od ponad miesiąca boli mnie brzuch. Gastrolog najpierw podejrzewał zespół jelita drażliwego, ale dał mi skierowanie na transglutaminazę IgA - wynik dodatni. Norma jest do 10, a mój wynik to 47,7.
Dzisiaj dzwoniłam do lekarza, wizytę mam w czerwcu. Powiedział, że na dietę mogę przejść już teraz, więc od jutra zaczynam... na razie jestem tym wszystkim przerażona, mam nadzieję, że jakoś to będzie!
Cieszę się, że jest w ogóle takie forum!

Mam na imię Kamila, od ponad miesiąca boli mnie brzuch. Gastrolog najpierw podejrzewał zespół jelita drażliwego, ale dał mi skierowanie na transglutaminazę IgA - wynik dodatni. Norma jest do 10, a mój wynik to 47,7.
Dzisiaj dzwoniłam do lekarza, wizytę mam w czerwcu. Powiedział, że na dietę mogę przejść już teraz, więc od jutra zaczynam... na razie jestem tym wszystkim przerażona, mam nadzieję, że jakoś to będzie!
Cieszę się, że jest w ogóle takie forum!

czołem Kamila 

hejo ludzie 

Cześć;) Ja również jestem początkująca, moja wiedza na temat celiakii jest baaardzo mała, ale wierzę, że przy Waszej pomocy to się zmieni 

- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Witaj 
Kwestie chorób, objawów poruszamy w dziale "Choroba, objawy, leczenie...".
Nie ma się czym martwić

Kwestie chorób, objawów poruszamy w dziale "Choroba, objawy, leczenie...".
Nie ma się czym martwić

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee