- 10 dag mąki kukurydzianej
- 20 dag mąki bezglutenowej (ja używam czasami zwykłej bezglutenowej a czasami mixy z BEZGLUTENU do naleśników i pierogów)
- 1-1,5 szklanki wody (czsami mieszam pół na pół z mlekiem)
- 4 łyżki oliwy
- sól do smaku
- 1 jajko
Mąki przesiać do naczynia, wbić jajko, dodać wodę i sól, wymieszać, wlać oliwę i ponownie bardzo dokładnie wymieszać i zostawić ciasto na jakiś czas. Potem znowu wymieszać delikatnie i smażyć na oleju.
Jeśli chodzi o to z czym je jeść to można zarówno na słodko ja uwielbiam z konfiturą i bitą śmietaną wtedy do ciasta dodaję odrobinę cynamonu. Jeśli chodzi o farsze warzywne lub mięsne wtedy do ciasta dodaję imbiru.
PS. Przepis z dedykacją dla ANY
