Z firmy kurierskiej. Do tej pory przyjeżdżał, nie zastawał mnie, dzwonił i się udawało umówić na dzień następny...Agniesia pisze:kfiatek, czy ten kurier jest z Bezglutenu, czy z jakieś firmy kurierskiej? Bo jak z firmy kurierskiej to się tak nie przejmuj. Przyjedzie, jak Cię nie zastanie, to zostawi kartkę z telefonem, oddzwonisz i się z nim umówisz na dostawę.
Bezgluten
Moderator: Moderatorzy
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Ja zamrażam chlebek w orginalnym opakowaniu w całości. Kiedyś porcjowałam i wyciągałam wieczorem paczuszkę na dzień następny żeby się rozmroziła, ale przyznam się, że przestałam tak robić z lenistwa. Od jakiegoś już czasu przed samym posiłkiem wyciągam chlebek z zamrażalnika i odparowywuję go na sitku na gazie- dwie kromki razem. Trwa to chwilkę krótką, a w tym czasie robię inne rzeczy.
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
dziś dostałam moją pierwszą paczkę z bezglutenu!
zamówiłam w czwartek wieczorem więc czas realizacji jak należ. a pieczywo schara - rewelacja!!! po prawie pół roku styropianu i niemiłych doświadczeniach z chlebem glutenexu - po prostu nie mogę wyjść z zachwytu
gorąco polecam. jedyne co mogę zarzucić - to wielkość precelków salinis. taka tyciiiia paczuszka.
jak skłdałam zamówienie widziałam jaka gramatura, ale żeby aż tak malutko.....tak więc ze wzgledu na cenę to pewno moje pierwsze i ostatnie precelki. ale chlebek - będę zamawiać 

Ja też dostałam dzisiaj pierwszą paczkę z BEZGLUTENU zamówiłam w piątek, domówiłam w poniedziałek i proszę dzisiaj już jest. Precelki rzeczywiście są przepyszne szkoda że w wersji mini, zamówiłam jeszcze paluszki ich jest dużo więcej. Ja niestety będę eksperymentowała z mieszanką bezglutenową. O efektach napiszę później.
Ostatnio znalazłam w jednym ze sklepów bezglutenowych w 3city drożdżówki Bezglutenu. O dziwo - są one zarówno bezglutenowe, jak i bezmleczne! (pierwsze moje skojarzenie było takie: czyżby czytali nasz wątek z listą życzeń do producentów ?
) Widziałam wersję z rodzynkami i wersję z truskawkami. Wyglądały super, więc się skusiłam na jedno opakowanie testowe - 2 drożdżówki w opakowaniu. Wybrałam wersję z truskawką, w domu podgrzałam to sobie leciutko w mikrofali, bo chciałam mieć ciepłe - całkiem niezłe było
Tylko IMHO trochę mało słodkie, ale ja przyznam że nie pamiętam już, jak smakują normalne drożdżówki - potem dowiedziałam się, że też specjalnie słodkie nie są. Wpadłam na pomysł, żeby taką drożdżówkę po podgrzaniu posypać sobie leciutko cukrem pudrem - ta wersja była pycha 

Ostatnio zmieniony sob 17 lut, 2007 19:28 przez kfiatek, łącznie zmieniany 1 raz.
"Denerwować się - to karać własne ciało za głupotę innych"
Potwierdzam - wczoraj dostałam paczkę
Znowu mam co jeść 
I czas realizacji krótki - zamawiałam w nocy w czwartek, pieniądze przelewem poszły w poniedziałek, a paczka we wtorek kurierem
I co bardzo miłe: dorzucili gratis krokiety z kapustą i grzybami do degustacji
Tylko czemu przesyłka taka droga?
W sumie "u konkurencji", w Glutenexie jeszcze droższe przesyłki...
A chleb powszedni jest bardzo smaczny.
Wzięłam tez polecany kukurydziany - jak dla mnie "za słony", ale ja przede wszystkim domowymi dżemami się żywię
[ Dodano: Pią 02 Mar, 2007 21:47 ]
Dodaję po degustacji - krokiety z kapustą i grzybami są LEPSZE niż glutenowe - serio, jeszcze pamiętam smak "zwykłych" krokietów, ale te z Bezglutenu biją je na łeb
mniam, mniam, mniammmm......

I czas realizacji krótki - zamawiałam w nocy w czwartek, pieniądze przelewem poszły w poniedziałek, a paczka we wtorek kurierem

I co bardzo miłe: dorzucili gratis krokiety z kapustą i grzybami do degustacji

Tylko czemu przesyłka taka droga?

A chleb powszedni jest bardzo smaczny.
Wzięłam tez polecany kukurydziany - jak dla mnie "za słony", ale ja przede wszystkim domowymi dżemami się żywię

[ Dodano: Pią 02 Mar, 2007 21:47 ]
Dodaję po degustacji - krokiety z kapustą i grzybami są LEPSZE niż glutenowe - serio, jeszcze pamiętam smak "zwykłych" krokietów, ale te z Bezglutenu biją je na łeb

Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Celiakia '07
Bezgluten wprowadził kilka nowości. Teraz jest większy wybór wśród makaronów i pieczywa. Dodatkowo wprowadzili jeszcze chipsy (dla mnie wyglądają jak ziemniaczane prażynki, ale nie próbowałam). Osobiscie zawsze kupuję w sklepie po wcześniejszym zamówieniu (odchodzą wtedy koszty przesyłki), ale rozumiem że nie każdy tak może. Glutenex wyraźnie zaczyna zostawać w tyle zwłaszcza po tym jak Bezgluten kupił maszyny do pakowania co bardzo przedłuża termin ważności. Super, że zaczynają o nas dbać.
Ostatnio zmieniony ndz 04 mar, 2007 09:51 przez Agrafka, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak zobaczyłam w nowym katalogu chipsy (które dla mnie również przypominają prażynki) pomyślałam, że może czytają nasze forum, szczególnie naszą listę czego nam brakuje 
Jeśli czytają to nie podoba mi się pakowanie "puchatek" mogą sobie być w nowym opakowaniu ale czemu wszystkie razem.
Otwieramy i albo musimy zjeść wszystkie 4 biszkopty naraz albo sami kombinować z ich zapakowaniem.
Mogłyby być w woreczkach po 2 i dopiero w nowym opakowaniu

Jeśli czytają to nie podoba mi się pakowanie "puchatek" mogą sobie być w nowym opakowaniu ale czemu wszystkie razem.
Otwieramy i albo musimy zjeść wszystkie 4 biszkopty naraz albo sami kombinować z ich zapakowaniem.
Mogłyby być w woreczkach po 2 i dopiero w nowym opakowaniu

Ostatnio zmieniony ndz 04 mar, 2007 11:31 przez Agniesia, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Aktywny Forumowicz