Omlet ze szpinakiem:
-0,5kg mrożonego szpinaku
-średnia cebula
-2 ząbki czosnku - niekoniecznie!
-4 łyżki tartego, żółtego sera
-6 jajek
-sól, pieprz i oliwa do smażenia
Na patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem.
Następnie dokładamy zamrożony szpinak i dusimy pod przykryciem do odparowania.
Następnie chwilkę podsmażamy.
Osobno roztrzepujemy jajka, do nich dodajemy żółty ser, sól i pieprz.
Zestawiamy na chwilę szpinak z ognia, wlewamy rozbełtane jajka z serem i dokładnie mieszamy.
(Ja na wierzchu kładę plastry pomidora )
Przykrywamy pokrywką i stawiamy na ogniu do tzw."ścięcia jaj.
Smacznego
Omlet ze szpinakiem
Moderator: Moderatorzy
Omlet ze szpinakiem
Martusia 04.10.2005r - wciąż diagnozowana...