Nie jest to danie kolorowe, ale jest pyszne i pożywne.
warstwy od dołu:
3 ugotowane ziemniaki starte na grubej tarce
Sledzie solone- płaty,25 dag- lekko odmoczone- pokrojone w grubą kostkę
Cebula 1 duża drobno pokrojona
majonez pół słoika (ja daję lekko "rozcieńczony" jogurtem naturalnym)
2-3 ugotowane marchewki starte na grubej tarce
3 ugotowane jajka też starte, lub drobno pokrojone
majonez pół słoika
posiekana zielenina (np. natka pietruszki)
ser żółty starty na drobnej tarce
Smacznego Aga
Sałatka śledź pod pierzynką
Moderator: Moderatorzy
Sałatka śledź pod pierzynką
Ostatnio zmieniony ndz 16 kwie, 2006 23:08 przez agastaga, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja znam przepis na tę sałatkę z dodatkiem buraczków (starte na drobnej tarce pokropione cytryną) a bez serka żółtego, podobno niektórzy dodają jeszcze starte jabłko czyli w tej wersji składniki w kolejności:
śledzie, cebula, ziemniaki, marchew, buraczki, jajka.
Pozdrawiam
śledzie, cebula, ziemniaki, marchew, buraczki, jajka.
Pozdrawiam
Celiakia - zdiagnozowana w marcu 2003 r.