dorota krypa pisze: Dlatego jest takie drogie u Schaera , bo są to specjalnie oczyszczone produkty i naturalnie bezglutenowe i są bardzo dobre
Pierwsze primo - skoro są naturalnie bezglutenowe to raczej nie trzeba ich oczyszczać...
Drugie primo - nawet jeśli coś jest oczyszczone to (jak napisał kiedyś niejaki Skrobiowy)czysty gluten jest drogi więc taka firma niedość że sprzedaje drogo skrobie to jeszcze komuś innemu sprzeda drogi gluten...
Trzecie primo - kaszki czy inne produkty dla niemowląt i małych dzieci też są często bezglutenowe i wcale nie są tak drogie...
Fakt makaron Schaer-a też mi bardziej smakuje niż inne polskie ale zupelnie nie wiem za co ja płace - ani mąka kukurydziana ani ryżowa tyle nie kosztują - chyba że ten groch
Testował ktoś kiedyś jak zrobić własny makaron? Przecież są przystawki do maszynek albo całe użądzenia do robienia makaronu tylko kwestia ciasta...