Witam
Wy tu o homeopatii a jak dla mnie homeopatia to nie bardzo medycyna naturalna, chociaż mogę się mylić bo nie jestem obeznany z tematem homeopatii... jak na razie nie mam wiedzy by wypowiadać sie o homeopatii, czy działa czy to tylko biznes.
Wiele osób nie wie za bardzo czym jest medycyna naturalna, ale do tego właśnie dąży kartel farmaceutyczny.
Przecież tu głównie chodzi o żywność! jeśli już ktoś woli terapie likwidujące skutki a nie przyczyny to i tak go to dotyczy.
Tak sie składa ze medycyna naturalna to podstawa zdrowia, leczenie przyczyn a medycyna obecnie przyjęta za "słuszną" (nie mówię że wszystko w obecnej medycynie konwencjonalnej jest złe, czasem sie może przydać) zwalcza jedynie skutki nieprawidłowości w organizmie. Też mi sie kiedyś wydawało ze medycyna naturalna to "czary mary", ale trzeba sie zagłębić w temat, odkryć jaka jest prawda, wiele czytać. A dlaczego ludzie wierzą tylko w magiczne tabletki przepisywane przez lekarzy? a bo od dziecka uczy sie że jedyne co leczy to tabletki.
Tak jakby nie było liczącej tysiące lat medycyny chińskiej, tybetańskiej, wielu obecnych odkryć, wszystkich odkryć na przestrzeni wieków, tak jakby cała wiedza medyczna powstała dopiero teraz w czasie tych kilku lat.
~~~Codex Alimentarius~~~
"W roku 1994, krótko przed swoją śmiercią, dwukrotny noblista Dr Linus Pauling zwrócił się do Dr Ratha ze znaczącymi słowami: „twoje odkrycia są tak ważne, bo dotyczą milionów ludzi i zagrażają wielkim gałęziom przemysłu. Pewnego dnia mogą wybuchnąć wojny, których jedynym celem będzie zahamowanie dostępu do twoich przełomowych odkryć. Wówczas nadejdzie czas próby, kiedy będziesz musiał stanowić opór!” "
więcej:
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/ab ... rafia.html
http://www4.dr-rath-foundation.org/
http://www.drrathresearch.org/
Kilka ciekawych linków na ten temat, zebrane w kupę:
I. Dr Rath, kartel farmaceutyczny (4 odcinki), dobre przemówienie dr Ratha
1.
http://www.youtube.com/watch?v=jw35QwKuHtc
2.
http://www.youtube.com/watch?v=1IsQ7LQuybI
3.
http://www.youtube.com/watch?v=-rGAyP5Tg5g
4.
http://www.youtube.com/watch?v=W1mkHaf1l40
II. Przemysł farmaceutyczny od środka (3 odcinki)
"Zwycięzca międzynarodowych nagród, twórca filmów Kevin P. Miller z Well TV stworzył film dokumentalny o zagrożeniu wolności wyboru metod leczenia. „ STAJEMY SIĘ NIEMI: ostatnie dni wolności zdrowia” ujawnia szczegóły dotyczące prób wielonarodowych koncernów farmaceutycznych i gigantycznych firm żywności - w porozumieniu ze Światową Organizacją Handlu WTO, WHO i innymi - w celu ograniczenia publicznego dostępu do ziół, witamin i innych terapii.
W filmie STAJEMY SIĘ NIEMI narracji udziela Dame Judi Dench, ceniona aktorka brytyjska, która zdobyła wiele nagród za swoją pracę na scenie: Złoty Glob, Oscara i Tony oraz dziesiątki innych prestiżowych wyróżnień w całej swojej karierze.
W 1990 roku legendarny James Earl Jones udzielał narracji w filmie Millera “Let Truth Be The Bias”. Ten bezkompromisowy film ukazał rolę rządu w zbrojnym nalocie na biuro znanego praktyka medycyny holistycznej i podkreślił, że rząd USA współdziała w ukrywaniu prawdy o skuteczności alternatywnych uzupełniających metod leczenia .
[...]
“Jeśli nie obronimy naszej wolności dla zdrowia, będą one stracone - i nic nie uczyni bardziej koncerny farmaceutyczne szczęśliwsze niż swobodne pociąganie za sznurki naszego zdrowia.”
STAJEMY SIĘ NIEMI przedstawia: jedyne znane nagranie wideo z wnętrza spotkania Komisji Codexu, wyłączne wywiady z delegatami do Komisji Kodeksu Żywnościowego, urzędnikami FDA (Food and Drug Administration - odpowiednik polskiego GIS-u), z dwoma amerykańskimi kongresmenami, aktorem Mel Gibsonem i wiele więcej. Działacz konsumencki dr Robert VERKERK z ANH odgrywają ważną rolę w tym dokumencie, podobnie jak Julian Whitaker, MD, dr Carolyn Dean z Friends of Freedom International, Scott Porady z National Health Federation, John Hammell International Advocates for Health Freedom i wielu innych dobrze znanych obrońców wolności zdrowia z całego świata.
STAJEMY SIĘ NIEMI jest potężnym oświadczeniem o dominacji korporacji nad naszymi wolnościami osobistymi, WTO, Codexem Alimentrius i wezwaniem konsumentów do próby ochrony ich własnego zdrowia i wolności.
[...]"
Opis ze strony Dr. Jacka Roika - specjalisty w zakresie chorob cywilizacyjnych i “Lekarza Roku 2005″ w Plebiscycie Czytelników “Gazety Krakowskiej” -
http://www.roik.pl/film-%e2%80%9estajem ... warszawie/
Film powstały dosyć dawno ale walka nadal trwa więc jest aktualny:
We become silent
1.
http://www.youtube.com/watch?v=POqZea7bI-Y
2.
http://www.youtube.com/watch?v=6ZvH6wvzAVY&NR=1
3.
http://www.youtube.com/watch?v=yKoGu9P5w9M
III. Dyskusja o Codex Alimentarius w Radiu Park
http://www.youtube.com/watch?v=YjhT5gld41c
IV. "Jason Vale - amerykański sportowiec, który wyleczył sobie raka, jedząc pestki z moreli zawierające witaminę B17, został skazany i odbywa w tej chwili karę pozbawienie wolności.
Za co? Za to, że rozsyłał internetem informacje o swojej metodzie.
Prawnicy jednego z największych koncernów farmaceutycznych wytoczyli mu proces o wysyłanie niechcianych informacji i Jason Vale siedzi za... spam."
http://www.youtube.com/watch?v=RwLZpTx- ... re=related
V. Codex Alimentarius w Twojej lodówce...
http://www.youtube.com/watch?v=hokUiX-lh3s
VI. Warto posłuchać - audycja z udziałem Dr Aleksandrą Niedzwiecki z Fundacji Zdrowia Dr Ratha (4 odcinki)
o zdrowiu oraz taktyce firm farmaceutycznych
1.
http://www.youtube.com/watch?v=LDyX6Tj7QyY
2.
http://www.youtube.com/watch?v=-encxwvLw_Y
3.
http://www.youtube.com/watch?v=IfRKo2Sqbxk
4.
http://www.youtube.com/watch?v=PZlj7FWXWB4
VII. Ian Crane - Codex Alimentarius (10 odcinków, po obejrzeniu można od razu wybrać następny na stronie)
biznes farmaceutyczny uczy ludzi że "natura to zło, dobrem jest natomiast chemia i tylko ona jest słuszna!"
http://www.youtube.com/watch?v=AxlJB5kz ... re=channel
VIII. Codex Alimentarius - czym to grozi, Dr R.Verkerk (2 odcinki)
"Dyrektor Wykonawczy i Naukowy, Alliance for Natural Health (ANH), Wielka Brytania. Dr Robert Verkerk jest uznanym w skali międzynarodowej ekspertem w zakresie zrównoważonego rozwoju rolnictwa, środowiska i zdrowia, a także w zakresie toksykologii przyrodniczej, nauk żywieniowych oraz oceny ryzyka. Posiada tytuły Magistra i Doktora Imperial College w Londynie. W 2002 roku założył Alliance for Natural Health (Koalicję na rzecz Naturalnego Zdrowia). Od tego czasu pełni funkcję Dyrektora Wykonawczego i Naukowego tej organizacji"
1.
http://www.youtube.com/watch?v=Ayvkr0CC3Dg
2.
http://www.youtube.com/watch?v=TiQ52h_IokQ&NR=1
IX. Codex Alimentarius - czy na pewno wiesz o co tu naprawdę chodzi?...
http://www.vibronika.eu/codex.htm
X. Codex Alimentarius - Samobójstwo zachodniego świata
http://xcodex.wikidot.com/article-pl
http://www.eioba.pl/a90520/codex_alimen ... ego_swiata
XI. Codex Alimentarius: Population Control Under the Guise of Consumer Protection
http://www.naturalnews.com/024128.html
http://www.naturalnews.com/
XII. Alliance for Natural Health
http://www.anhcampaign.org/
http://www.anhcampaign.org/campaigns/codex
http://www.anhcampaign.org/campaigns/fr ... lth-choice
XIII. The Health Organization Founded by Dr. Rath
"EU-U.S. Summit Signals New Threats
To Natural Health Therapies"
http://www4.dr-rath-foundation.org/us/s ... index.html
XIV. Harmonogram dla ludzkości wywiad z dr.
Matthiasem Rathem, kwiecień 2003
http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf- ... polish.pdf
XV. Kampania przeciw odebraniu wolności wyboru naturalnej żywności,
leków, terapii i zdrowia mieszkańcom Polski i Unii Europejskiej
http://www.stopcodex.pl/
http://naturalnenielegalne.pl/
XVI. European Directive Against Vitamins & Minerals
http://www.i-sis.org.uk/vitamins2.php
XVII. Codex Alimentarius a nasze zdrowie - Globalne prawo, dające kontrolę nad żywnością rządom i korporacjom
http://www.naturalnamedycyna.pl/index.p ... &Itemid=51
XVIII. artykuły ze strony dr. J. Mercola -znanego amerykańskiego lekarza
http://search.mercola.com/Results.aspx? ... imentarius
XIX. Dyskusja na forum, długa ale warto poczytać, sporo informacji, jest kilka tematów na tym forum założonych w tej sprawie
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=356 ... c&start=25
XX. WAKEUP - Najwyższy czas się aktywować!
http://www.youtube.com/watch?v=xiomVKMOba0
XXI. 4 Minuty o truciznach które wszyscy zażywamy
http://www.youtube.com/watch?v=_Aae7l-GQck
XXII. Co nieco o monopolu światowym, opatentowanej żywności, zagrożeniach dla rolictwa jakie m.in. niesie zmodyfikowana genetycznie żywność:
"Przedstawiamy korporację Monsanto której "zawdzięczamy" DDT (zakazany Azotox), rakotwórczy Aspartam czy Posilac, (zakazany bydlęcy hormon wzrostu). Stworzyła monopol w rynku nasiennym ,dzięki swoim odmianom GMO które posiadają gen terminatora (nie odradzają się) oraz są uzależnione od herbicydu Monsanto - Roundup." (4 odcinki)
1.
http://www.youtube.com/watch?v=2IiZ4cqY7x0
2.
http://www.youtube.com/watch?v=lPkvVyo6p-c
3.
http://www.youtube.com/watch?v=6iB3MHF13Hg
4.
http://www.youtube.com/watch?v=I_baEl1832Y
XXIII. kampania „Stop dla GMO w Polsce”
http://www.gmo.icppc.pl/
do obejrzenia też film "Życie wymyka się spod kontroli" (na youtube dostępny niestety tylko zwiastun)
można też zajrzeć: "Fragment książki. Wnioski na temat GMO"
http://www.eioba.pl/a93106/genetycznie_ ... ce_i_fakty
"W przesłanym "Tygodnikowi Solidarność" liście minister rolnictwa Marek Sawicki bagatelizuje zagrożenia. "Nie jest prawdą, że z powodu spożywania produktów zawierających GMO ludziom rosną rogi" - pisze."
http://fakty.interia.pl/prasa/tygodnik_ ... 36088,3406
Postawa polityków...
XXIV. Do wykopania na wierzch:
http://www.wykop.pl/link/166582/codex-a ... ej-lodowce
XXV. C-51
http://www.stopc51.com/
XXVI. "Nie będzie dyktatury kartelu chemiczno-farmaceutycznego nad nami i naszymi dziećmi!" Dr Matthias Rath
http://www4pl.dr-rath-foundation.org/pd ... rus_pl.pdf
XXVII. "Zdrowie dla wszystkich do 2020 roku"
http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_a ... land05.pdf
XXVIII. "Nie zamierzamy dłużej poświęcać zdrowia i pokoju!"
List otwarty dr Matthiasa Ratha do narodów świata!
http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_a ... land03.pdf
XXIX. "List Otwarty lek. med. Matthiasa Ratha
do Prezydenta Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej George'a Busha
do politycznych przywódców świata
do społeczeństwa amerykańskiego i narodów świata"
http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_a ... land01.pdf
XXX. "Panie Bush - Ta wojna nie jest aktem odwagi, lecz desperacji!"
http://www4.dr-rath-foundation.org/ad_a ... land02.pdf
XXXI. "Oskarżenie dotyczące ludobójstwa i innych zbrodni przeciwko ludzkości, popełnionych w związku z farmaceutycznym procederem robienia interesów na chorobach i niedawną wojną przeciwko Irakowi.
Niniejsze oskarżenie zostaje przedłożone
Międzynarodowemu Trybunałowi Sprawiedliwości
przez dra med. Matthiasa Ratha i innych
w imieniu narodów świata
Haga, dnia 14 czerwca 2003 roku"
http://www4.dr-rath-foundation.org/pdf- ... plaint.pdf
Więcej jest artykułów ale już nie przetłumaczonych na polski.
XXXII. Auschwitz Survivors Propose Constitution for New Europe
http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_ ... y_of_life/
XXXIII. Anti-Codex Campaign
http://www4.dr-rath-foundation.org/THE_ ... codex.html

eioba.pl
Co nie jest dozwolone jest zabronione...
Obecnie handel żywnością, (w tym ziołami i substancjami odżywczymi takimi jak witaminy i minerały, aminokwasy itp.) podlega generalnemu prawu. To, co nie jest zabronione jest dozwolone. I tak na przykład zabroniona jest uprawa maku czy marihuany.
Odmienna jest sytuacja na rynku sztucznych substancji, jakimi są leki. Tu obowiązuje prawo: co nie jest dozwolone jest zabronione, znane także, jako kodeks napoleoński.
Zapisy Codexu i powiązanych z nim Dyrektyw Unii Europejskiej zmieniają tą sytuację w żywności. Całe kategorie żywności (w tym właśnie substancje odżywcze i zioła) będą traktowane jak produkty farmaceutyczne. Obowiązywać będzie lista pozytywna (substancji dozwolonych). Wszystko, co znajdzie się poza tą listą będzie zabronione. Na listę pozytywną w UE zostały dopuszczone niektóre formy minerałów i witamin, oraz część ziół. Pozostałe są tymczasowo dopuszczone do stosowania, natomiast od 1 stycznia 2010 roku staną się nielegalne. Podobna sytuacja miała miejsce w USA i Kanadzie. Tam mimo protestów mieszkańców policja wraz ze służbami farmaceutycznymi robiła naloty na apteki i sklepy konfiskując preparaty (np. witaminowe) i nakładając kary.
[...]
Obecnie w Kongresie USA znajduje się propozycja Ustawy, wnoszącej obowiązkowe stosowanie przemysłowych metod uprawy roślin „wykorzystania pestycydów, nawozów sztucznych, itp.", które w przypadku uchwalenia oznaczać będzie koniec rolnictwa ekologicznego i tradycyjnego oraz przydomowej uprawy. Już nie długo może się okazać, że hodując w Stanach Zjednoczonych marchewkę w ogrodzie, nie stosując odpowiednich procedur i pestycydów oraz nie mając pozwoleń jesteś pospolitym przestępcą."
więcej:
http://interia360.pl/technika-i-nauka/a ... olek,21878
"Teoretycznie, każde państwo ma prawo do opracowania własnych, niezależnych od postanowień CA, norm. W praktyce sprawa nie wygląda już tak różowo - WTO (Światowa Organizacja Handlu) wykorzystuje postanowienia Kodeksu jako decydujące w przypadku międzynarodowych sporów dotyczących żywności. Ryzyko wiążące się z ew. przegraną w tego rodzaju sporach sprawia, że państwa należące do WTO (147 krajów) wolą akceptować postanowienia Kodeksu, aby zaoszczędzić sobie potencjalnych problemów. Oznacza to, że normy Kodeksu będą obowiązywały w większości miejsc na naszym globie. "
więcej:
http://www.obywatel.org.pl/index.php?na ... &sid=10829
"Wytyczne Codexu starają się zagwarantować, aby jedynymi produktami, którym można przypisać zdolność ochrony, łagodzenia i leczenia chorób były lekarstwa. Jednocześnie zakazują one twierdzenia. że ternu samemu celowi mogą służyć produkty żywnościowe. Wytyczne te chronią władzę przemysłu farmaceutycznego nad systemem opieki zdrowotnej.
Przez ostatnie lata w centrum zainteresowania Codexu była żywność organiczna. Komitet Codexu do spraw Oznaczania żywności próbuje osłabić światowe standardy organiczne, dążąc do tego, aby dopuściły one stosowanie takich substancji, jak dwutlenek siarki, który wywołuje u wielu ludzi reakcje alergiczne, azotyn sodu i azotan sodu, które są potencjalnie rakotwórcze i wywołują hiperaktywność u dzieci, oraz powodującą wrzody i nowotwory jelit karageninę.
[...]
Wzrost zapotrzebowania na żywność organiczną stanowi zagrożenie dla przemysłu farmaceutycznego i chemicznego. Co więcej, organiczne nasiona nie mogą być opatentowane.
[...]
Ostateczne przyjęcie tych zapisów pomoże zobowiązać wszystkie kraje należące do WTO do akceptacji i przyjęcia genetycznie modyfikowanej żywności. Wielu ludzi jest jednak przeciwnych tej żywności i dlatego istnieje presja, aby nie zobowiązywać producentów i eksporterów genetycznie modyfikowanej żywności do ujawniania informacji o zawartych w niej modyfikowanych składnikach.
[...]
Najważniejsi gracze w przemyśle farmaceutycznym działają również w przemyśle biotechnologicznym, czerpiąc z niego ogromne zyski i próbując wprowadzić na siłę tę żywność na światowe rynki
[...]
Fundacja dra Ratha wydała w maju 2005 roku oświadczenie, w którym przewiduje, że Codex stanie się największym zagrożeniem dla ludzkiego zdrowia, jakie znał świat. Historia nie była jeszcze świadkiem wpływu tak silnej grupy interesów, jaką jest przemysł farmaceutyczny, który otwarcie próbuje osiągnąć wielomiliardowe zyski ze sprzedaży leków kosztem zdrowia miliardów ludzi. Strona fundacji ujawnia strategię, według której Codex chce zdelegalizować wszystkie niemożliwe do opatentowani naturalne terapie zagrażające opatentowanym syntetycznym specyfikom. (W USA prawo zabrania obecnie leczenia raka innymi metodami niż chemioterapia, radioterapia oraz zabiegi chirurgiczne
[...]
Nic dziwnego, że na stronie internetowej Quackwatch zdyskredytowanej ostatnio jako ramię machiny lobbingowej przemysłu farmaceutycznego, dr Rath stał się celem ataku. Jeden z jego mentorów, dwukrotny laureat nagrody Nobla Linus Pauling, również był oczerniany jako lekarz, ponieważ zajął się żywnościową dziedziną medycyny.
[...]
Używane zamiast kompostu, chemikalia przywracają tylko od 3 do 6 spośród 20 substancji śladowych, jakie rośliny pobierają z gleby. Zmniejszone poziomy enzymów w zbożu osłabiają wiele ludzkich procesów, takich jak na przykład trawienie, oraz powodują pogorszenie zdrowia, a także spadek witalności i inteligencji.
[...]."
więcej:
http://otworz-oczy.org/?p=562
"Gdy tyranem jest anonimowa ustawa, człowiek nowoczesny czuje się wolny"
"Teraz, zgodnie z unijno - zdrowotnym programem nadachodzi czas na limitowanie wszelkich upraw warzyw, ziół i owoców, a także na pestycydy i napromieniowaną żywność - którą swego czasu wycofano w Ameryce z wojskowej kuchni, gdy okazało się, że karmione nią zwierzęta laboratoryjne zapadały na nowotwory. A jak jest ze zdrowiem unijnych urzędników? "
źródło:
http://www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=11989
Protesty w Niemczech:

drrathresearch.org

dr-rath-foundation.org
"W rządowym dochodzenia USA stwierdzono w 1946 roku, że bez IG Farben nie byłoby możliwa wojna, w której zginęło ponad 50 milionów. IG Farben również używało więźniów obozu koncentracyjnego do badania niebezpiecznych farmaceutyków i szczepionek, które wielu zabiło.
W Norymberdzki Trybunał Zbrodni Wojennych skazał 24 członków kadry kierowniczej i zarządu IG Farben za zbrodnie przeciw ludzkości, w tym za masowe morderstwa i niewolnictwo.
Telford Taylor, USA prowadzący prokurator w Norymberdze powiedział na temat kierownictwa IG Farben:
Nie hitlerowscy szaleńcy, ale ci oskarżeni są odpowiedzialni za tę wojnę. I jeżeli nie zostaną ukarani za te przestępstwa, to szkody, które mogą wyrządzić dla przyszłych pokoleń będą dużo większe niż Hitler mógł kiedykolwiek wyrządzić jeśliby żył.
I to jest właśnie to, co oni uczynili. Ci, których Telford Taylor potępił i ostrzegał przed nimi, zostali dopuszczeni do objęcia stanowisk w Hoechst, Bayer i BASF- "Trzy Farben" dzięki Nelsonowi Rockefellerowi, Amerykańskiemu Podsekretarzowi Stanu i byłego partnera biznesowego IG Farben.
Jeden z nich, Fritz ter Meer, najwyższy w rankingu "naukowiec" w IG Farben powiedział o doświadczeniach na ludziach w obozach koncentracyjnych: " wymuszona praca nie zadawała zadziwiająco jakieś szkody, bólu lub cierpienia u zatrzymanych, zwłaszcza że alternatywą dla tych pracowników miałaby być śmierć ". Był to ter Meer, który opracował hasło nad wejściem do Auschwitz: "Arbeit mach frei" (Praca czyni wolnym ").
Ten sam Fritz ter Meer został zwolniony po czterech latach siedmioletniego wyroku i został przywrócony do członkostwa w radzie nadzorczej w firmie Bayer w 1955 roku, a której stał się prezesem rok później.
Było ter Meer i inni z zarządu BASF, Bayer i Hoechst, którzy stali za utworzeniem Codex Alimentarius, a który został oficjalnie powołany w 1963 roku.
Zorganizowali oni kontrol żywności ponieważ oznaczało to kontrolę nad ludźmi.
W wyniku Codexu , Shering-Plough - norweski gigant farmaceutyczny, kontroluje zioło Echinacea, który jest sprzedawany jako produkt rynku pozagiełdowego (OTC) leków za bardzo zawyżone ceny."
cytat znaleziony na stronie:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=356 ... c&start=25
"Nikt nie powinien mieć władzy ograniczającej Twoje prawo do dobrego zdrowia i długiego życia. Upewnij się, czy korzystasz dostatecznie ze swoich obywatelskich praw w tej sferze.
Inicjatywa Europejskiego Referendum powstała m.in. dla ochrony fundamentalnych praw do dobrego zdrowia wszystkich obywateli Unii Europejskiej.
Drakońskie przepisy zamierzające zakazanie informacji nt. Naturalnych Środków Leczniczych i ich użycia są ciągle wprowadzane w całej Europie pod pozorem „ochrony zdrowia publicznego”. Jest to robione bez względu na fakt, że miliony ludzi umiera każdego roku z powodu chronicznych chorób, takich jak ataki serca, udary czy nowotwór. Nie bierze się również pod uwagę tysięcy badań potwierdzających, że naturalne środki lecznicze (włączając terapie witaminowe) mogą uchronić przed wystąpieniem tych chorób."
http://www.zdrowa-zywnosc.pl/index.php? ... &Itemid=44
Wiadomo jak potężną siłą w walce oraz zapobieganiu chorobom jest pełnowartościowe, zdrowe jedzenie, naturalne sposoby leczenia. Zauważono że ludzie zaczynają sie uświadamiać i informować nawzajem. Większości chorobom można zapobiec i wyleczyć bez udziału chemikaliów które działają jedynie objawowo a przyczyny czyli choroby nie zwalczają, tuszują jedynie objawy. Koncernom farmaceutycznym i nie tylko nie jest poszerzająca sie świadomość ludzi na rękę, więc walczą o swoje wpływy, wywierają mocny nacisk przez co szerzona jest fałszywa propaganda w mediach utwierdzająca nieświadomych ludzi w wielu przekonaniach błędnych, szykując sobie klientów. Mocny nacisk kierowany jest na rząd który najczęściej nieświadomy problemu (a także nie znający sie na medycynie naturalnej) zatwierdza głupie ustawy bazując na tym co stwierdzili pseudonaukowcy którym zlecone badania powierzyli giganci farmaceutyczni. Zamawiane badania stwierdzają później "szkodliwość" medycyny naturalnej. Leki są wg tych "specjalistów" lepsze od natury... argumentując np "Uważamy, że produkty te są bezpieczne, bo mają naturalne pochodzenie. Ale w rzeczywistości, zawierają one związki chemiczne, których korzystny bądź szkodliwy wpływ nie jest tak dobrze poznany, jak w przypadku leków" ( cytat ze strony
http://nauka.wp.pl/title,Olej-lniany-zw ... caid=184ef ) co wg nich powoduje że medycynę naturalną należy zastąpić chemikaliami z apteki. Biznes farmaceutyczny przede wszystkim skupia sie nad marketingiem wśród ludzi (co zresztą sie bardzo udaje gdy lud jest ciemny), lekarzy, ludzi wpływu, zamiast na badaniach.
To szkodliwością medycyny "eksperymentalnej" trzeba by sie zająć a nie atakować żywność i medycynę naturalną które służyły ludziom od tysięcy lat. Cóż pieniądz robi z człowiekiem! patenty i zyski powodują że stara sie wpoić ludziom iż jedyne czego potrzebują to magiczne tabletki. Suma wiedzy z tysięcy lat jest bezczlnie niszczona przez obecny biznes, szerzy sie zakłamanie.
Tak jakby nie było liczącej 3 tysiące lat medycyny chińskiej i tybetańskiej, tak jakby cała wiedza medyczna powstała w momencie wynalezienie pastylki na kaszel.
"Celem Codex Alimentarius jest przesunięcie wszelkich środków leczniczych do kategorii ‘na receptę’ tak, aby mogłyby być kontrolowane wyłącznie przez monopol medyczny i ich szefów.
[...]
City TV nakręciła reportaż z protestu dotyczącego Ustawy C-51. 8 kwietnia 2008, Minister Zdrowia , Tony Clement zaproponował Ustawę C-51 jako ustawę bezpieczeństwa zdrowotnego. Czytając ją widać jasno, że nie jest to odnośnie bezpieczeństwa, ale odnośnie kontroli. Ustawa ta ogranicza dostęp do naturalnych środków leczniczych, faworyzując farmaceutyki. Tony Clement w przeszłości współpracował z firmami farmaceutycznymi i jasno widać, że jest skorumpowany. Zaaprobowanie tej ustawy znaczyłoby pogrzebanie kanadyjskiej branży naturalnych środków leczniczych.
[...]
Dyrektor ds. Corporate Communication firmy Monsanto powiedział: „Monsanto nie musi zapewnić bezpieczeństwa używania organizmów modyfikowanych genetycznie. Naszym celem jest sprzedaż GMO w możliwie największej ilości. Zagwarantowanie bezpieczeństwa GMO jest zadaniem FDA” [Food and Drug Administration - Amerykańska rządowa Agencja ds. Żywności i Leków]. Kiedyś ludzie uprawiali ponad 5 tysięcy różnych gatunków ziemniaków na całym świecie, dzisiaj jest to zaledwie kilka gatunków. 97% różnych odmian warzyw uprawianych na początku 20 wieku już nie istnieje. Ten brak różnorodności stał się przyczyną zwiększonego zagrożenia dla roślin. Biologiczna równowaga została zachwiana i aby rozwiązać problem ludzie zaczęli stosować środki chwasto- i owadobójcze. Stosowanie tych środków zwiększyło koszty produkcji, zanieczyściło wodę i negatywnie wpłynęło na zdrowie ludzi. W połowie lat 90-tych 20 wieku największy producent „chemikaliów” dla farmerów, firma Monsanto, zaczęła manipulować genami roślin, aby w ten sposób „ulepszyć” ich wydajność produkcyjną. Wkrótce korporacje zaczęły patentować genetycznie zmodyfikowane nasiona. I tutaj dokonali czegoś co wydawałoby się nieprawdopodobne. Ustanowili (przeforsowali) prawo, które mówi że jeżeli jakaś roślina zawiera ich zmodyfikowany gen, każdy kto hoduje taką roślinę musi zapłacić im pieniądze! W tej chwili, tylko firma Monsanto posiada 11 tysięcy patentów. Korporacje zaczęły patentować także geny zwierząt i ludzi.
więcej:
http://www.bibula.com/?p=9819
""Co się kryje za kampanią ataków na witaminy?
dr. Aleksandara Niedźwiedzki
Dr Aleksandra Niedźwlecki jest dyrektorem Instytutu Naukowego Dr Ratha w Santa Clara w Kalifornii.
Nagonka rozpętana w niektórych mediach przeciwko suplementom witaminowym i samym witaminom leży w interesie wielkich koncernów farmaceutycznych, zwalczających zaciekle wszelkie terapie naturalne, których stosowanie zagraża ich miliardowym zyskom.
[...]
Witaminy nie są chronione patentami, w związku z czym nie zapewniają tak wysokich zysków, jak substancje chemiczne (leki), które stanowią źródło miliardowych dochodów ich producentów. Wiadomo przy tym, że zażywane farmaceutyki generują wiele niepożądanych działań ubocznych, prowadząc do nowych schorzeń i tym samym zwiększając zapotrzebowanie na coraz to nowe leki. Tymczasem witaminy i inne substancje odżywcze mogą usuwać źródła chorób prowadząc do ich eliminacji, a w związku z tym zawężają rynek na leki.
[...]
Publiczne kampanie na temat rzekomej szkodliwości witamin przeczą logice oraz podstawom wiedzy naukowej i praktyce, przede wszystkim jednak pozwalają ich sponsorom osiągnąć jeden cel: sianie wątpliwości co do skuteczności działania substancji naturalnych, których stosowanie konkuruje z rynkiem leków.
[...]
Przemysł tytoniowy przez dziesiątki lat sponsorował i popularyzował badania, których celem było i jest podważanie związku między paleniem papierosów i rakiem płuc czy innymi chorobami. Postępowano tak wbrew zdrowemu rozsądkowi, używając - w celu udowodnienia własnych racji - "naukowych" metod i uruchamiając ogromną machinę marketingową mającą kształtować opinię publiczną w pożądanym kierunku.
Nie jest tajemnicą, że firmy farmaceutyczne przeznaczają ogromne sumy na finansowanie ekspertów oraz badań w celu obrony swojego stanowiska i powiększania własnych zysków .
[...]
Coraz więcej ludzi rozumie, że zdrowia nie mierzy się ilością zrealizowanych recept, ale odpowiednią dietą, stylem życia i suplementację witaminami w dawkach opartych na synergistycznym działaniu ich składników. Nie godzimy się też na to, by nasze zdrowie stanowiło przede wszystkim źródło miliardowych dochodów wielkich koncernów farmaceutycznych i pożywkę dla ogromnego, globalnego biznesu. Ma to swoje konsekwencje. O wyborze kierunków badań naukowych decydują zasady maksymalizacji zysków. Stąd inwestowanie w rozwiązania patentowe według schematu: przemysł farmaceutyczny - leki, żywieniowy - GMO, czy biotechnologia - terapia genowa. "
cytat znaleziony na stronie:
http://prawda2.info/viewtopic.php?t=3563
Co nieco o napromieniowanej żywności:
"[...] Napromieniowanie produktów żywnościowych polega na poddaniu ich działaniu dużych dawek radioaktywnego kobaltu 60 lub cezu 137, promieni gamma lub wiązek elektronów o ogromnej prędkości. Poziom jonizującej radiacji użyty do napromieniowania żywności można porównać do miliarda rentgenów klatki piersiowej. Wprawdzie żywność nie staje się radioaktywna, jednak następująca w wyniku napromieniowania reakcja łańcuchowa zaburza strukturę molekularną produktów żywnościowych i niekorzystnie wpływa na ich wartość odżywczą. Jednocześnie hamuje procesy gnilne owoców i warzyw, zabija bakterie i neutralizuje nieczystości, jak np. resztki kału w mięsie, lecz nie usuwa ich. Może to doprowadzić do sytuacji, w której wielcy producenci żywności zaczną stosować napromieniowanie zamiast dążenia do zachowania standardów czystości.
W połowie lat 60. kilka tysięcy funtów napromieniowanego bekonu wysłano do Wietnamu, aby żołnierze amerykańscy mogli odnieść korzyści z najnowszych osiągnięć tej technologii. Jednak już w 1968 r. amerykańska Agencja ds. Żywności i Leków (Food and Drug Administration, FDA) wycofała pozwolenie dotyczące napromieniowania żywności dla armii. Miało to związek z testami na zwierzętach laboratoryjnych, karmionych taką żywnością. Umierały one przedwcześnie, zapadały na choroby nowotworowe i miały problemy z reprodukcją. Był to dopiero początek badań nad takimi produktami spożywczymi - wyniki kolejnych były coraz bardziej niepokojące.
W 1972 r. naukowcy wykryli nową grupę związków chemicznych, oznaczanych 2ACB, które występują tylko w napromieniowanych produktach spożywczych. Dalsze badania potwierdziły nie tylko to, że poddawanie pewnych tłuszczów działaniu jonizującej radiacji prowadzi do powstawania związków z grupy 2ACB, ale także ich toksyczność. Dzięki funduszom pochodzących z Unii Europejskiej, naukowcy z Francji i Niemiec wykazali, że 2ACB mogą prowadzić do nowotworów jelita grubego u szczurów oraz do uszkodzeń genetycznych i zaburzeń komórkowych. Podsumowując prawie 50 lat badań na zwierzętach, można stwierdzić, że napromieniowana żywność nie służyła im. Oprócz wymienionych już wyżej problemów zdrowotnych, zwierzęta miały także słabszy system immunologiczny, zdarzały się przypadki zahamowania wzrostu i wylewów wewnętrznych.
Jednak te wyniki badań nie przekonały FDA, która w latach 80. i 90. rozszerzyła listę produktów żywnościowych, jakie wolno poddawać jonizującej radiacji. I tak w połowie lat 80. napromieniowanie zyskało uznanie jako technologia opóźniająca dojrzewanie owoców i warzyw, usprawniająca ich odrobaczanie oraz przedłużająca przydatność do spożycia. Kilka lat później napromieniowanie żywności uznano za dobry sposób walki z salmonellą i innymi bakteriami mogącymi występować w żywności. Krytycy tego procederu zarzucają FDA, że decyzje oparte były tylko na siedmiu badaniach naukowych, które dzisiaj są przestarzałe, a ich wyniki - niejednoznaczne. Pominięte zostały ostrzeżenia niezależnych naukowców, że napromieniowanie obniża zawartość witamin w produktach żywnościowych, a wydłużenie okresu przydatności do spożycia oznacza mniejszą wartość odżywczą.
Argumenty te spotykają się z krytyką wielu podmiotów działających na rzecz ochrony praw konsumentów. W opozycji wobec tej technologii są takie organizacje, jak Food and Water Watch i Public Citizen w Stanach Zjednoczonych, Europejska Organizacja Konsumentów, Szwedzka Koalicja Konsumentów, duńska organizacja Aktywni Konsumenci, francuskie organizacje konsumenckie i rolnicze Action Consommation i Confédération Paysanne, brytyjska Food Commission, Ruch Konsumentów we Włoszech i wiele innych. Przeciwnicy napromieniowania twierdzą, że społeczne i zdrowotne koszty procederu są ogromne w porównaniu ze znikomymi korzyściami, a wyżywienie świata dzięki takiej technologii jest nie tylko mało prawdopodobne, lecz również niewłaściwe pod względem zdrowotnym. Eksperci w dziedzinie żywienia mówią, że ludzie chronicznie niedożywieni nie powinni otrzymywać żywności, którą napromieniowanie pozbawiło znacznej części witamin i wartości odżywczych. Ich zdaniem, spożywanie takich „pustych kalorii” przez głodujących ludzi jest makabrycznym żartem.
[...]
W przypadku Polski dopuszcza się obecność na rynku „atomowych” ziemniaków, cebuli, czosnku, świeżych i suszonych pieczarek oraz suszonych warzyw. Pochodzą one z eksportu, gdyż Polska nie prowadzi napromieniowania żywności na skalę komercyjną, a podwarszawski zakład, który ma pozwolenie na taki proceder, stosuje tę technologię tylko eksperymentalnie, gdy otrzymuje na to granty. Polska, podobnie jak wszystkie kraje Unii Europejskiej, dopuszcza także do obrotu napromieniowane przyprawy.
[...]
Sama Francja produkuje około 1800 ton napromieniowanej żywności, a konsumenci francuscy wiedzą bardzo niewiele na temat tej technologii. Z kolei Belgia i Holandia dały początek wiodącym firmom w zakresie stosowania napromieniowania w medycynie (takim jak Gammaster i IBA), jednak ich obywatele często nie wiedzą, że te same ośrodki, które sterylizują sprzęt medyczny, mogą także napromieniowywać żywność. Jednak to nie europejskie ośrodki napromieniowania będą odgrywały główną rolę w światowym handlu żywnością, lecz te znajdujące się w Azji i Ameryce Łacińskiej. Wielkim korporacjom agro-spożywczym bardziej opłaca się napromieniować żywność w miejscu jej pochodzenia i potem transportować w inne zakątki świata. Dlatego zwykły konsument musi mieć świadomość, że międzynarodowe umowy handlowe i otwarcie rynków oznaczają także większą ilość napromieniowanych produktów w naszych sklepach.
[...]
Wenonah Hauter, która kieruje organizacją Food and Water Watch, porównuje używanie technologii nuklearnej w przemyśle spożywczym do krojenia masła przy pomocy piły łańcuchowej. [...]"
więcej:
http://www.obywatel.org.pl/index.php?mo ... ageid=1180
Z forum:
http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=5360