Jeżeli klikniecie na przepis , będzie można zobaczyć go w powiększeniu
![n :)](./images/smilies/001.gif)
Acha, ja nie daję rumu rzecz jasna
![n :)](./images/smilies/001.gif)
Moderator: Moderatorzy
jakimś cudem umknęło mi wpisanie masła, 1 paczka masła 200g potrzebnaSkładniki na krem:
200 g orzechów laskowych, włoskich
200 ml mleka
150 g cukru pudru
5 kropli aromatu migdałowego
Jeli, mnie na tym proszku ciasta ładnie wyrastają. A do maffinek dodaję sody zamiast proszku i są wielkie i puszysteJeli pisze:, właśnie mam pytanie
związane z proszkiem do pieczenia bezglutenowym
- jakim cudem maja urosnąć muffinki na proszku Celiko czy Bezglutenu ??? w jakich proporcjach na ile maki itp , owszem na opakowaniu Celiko pisze na 1 kg maki jedno opakowanie proszku ale ja wyczuwam ten proszek przy dwóch łyżeczkach na szklance maki a muffiny przypominają kartacze barona Münchhausena. ILe bezglutenowego proszku na 1 szklankę by otrzymać względnie puszyste mufinki ?:(
Kupiłam źle wymieszany proszek ?