Sonko
Moderator: Moderatorzy
Sonko
znalazłam nowe wafle z firmy Sonko. Cieniutkie popcornowe w niebieskim opakowaniu i amarantusowe w opakowaniu amarantowym. na opakowaniach jest informacja ,iz produkty te nie zawierają glutenu. Mojej Młodej bardzo smakują. Uwaga jest jeszcze wersja z algami morskimi, ale w tej wersji wafelki są z glutenem!!!!
Też to jadłem (jem do teraz), też kupuję w sieci Geant i też polecam.
Oprócz wspomnianych przez Joannę Krisp Fit`ów mają też niezłe Wafle ryżowe: na słodko z cynamonem i na ostro z papryką, a także pieczywo pełnoziarniste Delicat (oczywiście ryżowe).
Po przejściu na dietę przez pierwszy tydzień jadłem tylko to, więc zdaję mi się, że znam już je dobrze. Więcej informacji na temat tych produktów można znaleźć na stronie producenta
Aha mam tylko jeden problem. W składzie wafli z cynamonem czytamy: sacharynian sodu (substancja słodząca).
Zapewne, nie ma to nic wspólnego z naszym kochanym glutenem - bo przecież na opakowaniu wyraźnie pisze NIE ZAWIERA GLUTENU, ale ostatnio jestem podjerzliwy na takie nie znane mi nazwy
Oprócz wspomnianych przez Joannę Krisp Fit`ów mają też niezłe Wafle ryżowe: na słodko z cynamonem i na ostro z papryką, a także pieczywo pełnoziarniste Delicat (oczywiście ryżowe).
Po przejściu na dietę przez pierwszy tydzień jadłem tylko to, więc zdaję mi się, że znam już je dobrze. Więcej informacji na temat tych produktów można znaleźć na stronie producenta
Aha mam tylko jeden problem. W składzie wafli z cynamonem czytamy: sacharynian sodu (substancja słodząca).
Zapewne, nie ma to nic wspólnego z naszym kochanym glutenem - bo przecież na opakowaniu wyraźnie pisze NIE ZAWIERA GLUTENU, ale ostatnio jestem podjerzliwy na takie nie znane mi nazwy

lat 29, diagnoza - choroba Duhringa (VIII 2004)
- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
-
- Nowicjusz
Re: Sonko
Uważajcie na czarne wafle błonnikowe Sonko z żelazem, cynkiem itd... Zawierają gluten
ktoś myślał, że jak zmieni opakowanie to odwróci uwagę od braku przekreślonego kłosa ? Z przyzwyczajenia zjadłam całe opakowanie, bo chyba wszystkie wafle ryżowe są bezglutenowe... Później dopiero przeczytałam skład 

No jednak nie wszystkie wafle ryzowe sa bezglutenoweKajaKR pisze:Uważajcie na czarne wafle błonnikowe Sonko z żelazem, cynkiem itd... Zawierają glutenktoś myślał, że jak zmieni opakowanie to odwróci uwagę od braku przekreślonego kłosa ? Z przyzwyczajenia zjadłam całe opakowanie, bo chyba wszystkie wafle ryżowe są bezglutenowe... Później dopiero przeczytałam skład

.... żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam... Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil...
Ale sonko ma wszystkie inne wafle ryżowe bezglutenowe... nawet te małe, czarne z przyprawami
to z jakiej parafii duże są z glutenem?
W dodatku też w czarnym opakowaniu żeby się pomylić chyba... wiem jedno, że już nic z tej firmy nie kupię
Skład czytam tylko jak mam wątpliwości, byłam pewna, że te też są bez glutenu jak reszta, a jednak 

pułapki na każdym kroku! ja od czasu odchorowania swojego też po nie nie sięgam