Doświadczonych i Mądrych proszę o opinię

Celiakia z medycznego punktu widzenia.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dzolka89
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: dzolka89 »

ja jak mam biegunki to biore laremid, a wzdecia i bole brzucha tym spowodowane to ratuje sie espumisanem :P a pozatym to jak juz cos jem, to tylko jakies lekko strawne rzeczy:)
Na diecie od kwietnia 2010!!

http://iamglutenfreewoman.blogspot.com/

Obrazek
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)

Post autor: Ola_la »

agacia pisze:czy są jakieś sposoby żeby choć odrobinę sobie pomóc ?? żeby ten ból nieco osłabić ?
mnie czasem pomaga "kleik" z Ispagulu. jak twierdzą - wiąże i zabiera toksyny z jelit. czy mniej więcej jakoś tak. w każdym razie - nieco łagodzi. można dosmaczyć jakimś dozwolonym sokiem albo dżemem owocowym.
Awatar użytkownika
agacia
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: agacia »

dziękuję Wam za pomoc, na pewno na następny raz (oby takowy w ogóle nie nastąpił ;) ) będę przygotowana do lekcji ;) :)
anabeth
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Doświadczonych i Mądrych proszę o opinię

Post autor: anabeth »

Przepraszam, że wykorzystuję ten wątek, ale nie potrafię sama dodawać postu ):
Mam 13 lat i właśnie (dosłownie dzisiaj) stwierdzono u mnie celiaklię. Szczerz powiedziawszy nie zdziwiło mnie to specjanie bo praktycznie przez cały czas jest i niedobrze,
mam wzdęcia, biegunkę itp, ostatnio nawet trafiłam z tym do szpitala. Oprócz celiaklii mam też cukrzycę i, szczerze powiedziawszy, na ostatnich oloniach cukrzycowych nauczyłam się podjadać. Staram się opanować, ale to silniejsze ode mnie. Boję się, co będzie teraz, kiedy doszło jeszcze to. Obawiam się, że przestrzeganie dwóch diet może być ponad moje siły. ;( ;( ;( Proszę o szybkąodpowiedż
Awatar użytkownika
pleomorfa
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Re: Doświadczonych i Mądrych proszę o opinię

Post autor: pleomorfa »

Anabeth mogłabyś założyć swój własny wątek i opisać, co dokładnie Cię martwi, czego chciałabyś się dowiedzieć, etc.?
Wtedy będzie łatwiej to ogarnąć :).

Żeby założyć wątek wystarczy, że na stronie działu:
viewforum.php?f=8
klikniesz takie okienko "rozpocznij wątek"
Jeśli tra­cisz pieniądze, nic nie tra­cisz. Jeśli tra­cisz zdro­wie, coś tra­cisz. Jeśli tra­cisz spokój, tra­cisz wszystko. - Bruce Lee
ODPOWIEDZ