Witam i ja.
Jestem mamą 5 letniej córeczki, u której kilka tygodni temu wykryto celiakię.
działam jak na razie trochę "po omacku" ale z każdym dniem jest coraz lepiej - z naszą świadomością i nowymi posiłkami.
Fajnie że jest takie miejsce.
pozdrawiam i do zobaczenia gdzieś na wątkach
Witam wszystkich. Jestem nowym uzytkownikiem i nowym "bezglutenowcem" . Wczoraj lekarz stwierdził u mnie poczatki tej dolegliwosci i probuje odnalesc sie w tym nowym swiecie . Mam nadzieje ze czasem mi pomozecie i na poczatku przymkniecie oko na moja nieznajomosc tematu . pozdrawiam wszystkich jeszcze raz
Witam wszystkich, mam na imię Joanna, mieszkam niedaleko Gliwic na Śląsku i jestem mamą 22 latka, który od 21 lat jest na diecie bezglutenowej, ale dopiero od kilku dni korzystam z tego forum, bardzo bym chciała poznać inne mamy które mają dzieci z tym samym problemem, oraz żeby mój syn mógł poznać rówieśników na diecie. Jesli ktoś ma ochotę poklikać i wymienić się doświadczeniami to serdecznie zapraszam
Mama Mateusza który jest na diecie bezglutenowej od 21 lat
konto na tym forum mam już założone od dłuższego czasu. Nie udzielałam się z prostej przyczyny-braku czasu. Jednak stwierdziłam, że dzięki Wam posiadam swoją wiedzę i czas się podzielić swoimi doświadczeniami.
Jestem mamą dwóch córeczek. Starsza ma 4,5 roku a młodsza 2 latka. Obie są uczulone na gluten i ogromnymi łakomczuchami.
Co prawda od dawna nic nie wpisywałam na swoim blogu ale mam nadzieję, że uda mi się go w niedługim czasie reaktywować. Jest to blog kulinarny - od pewnego czasu typowo bezglutenowy. Gdyby ktoś miał ochotę lub potrzebę odwiedzić mojego bloga będę wdzięczna za wszelkie uwagi. http://www.kucharzenie-guli.blogspot.com/
Witam wszystkich,
parę dni temu potwierdzono u mnie celiakię i kompletnie nie wiem jak się z tym oswoić, co mi wolno, a co nie. Jeśli ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii będę wdzięczna
Pozdrawiam serdecznie
Magda
witam wszystkich..
bylam tutaj duzo wczesniej.. jeszcze z celiakia i durliniem laktoza...
wrocilam ponownie po latach tyle ze doszla mi nietolerancja fruktozy po domyslach i atemtest h2 po polsku chyba oddechowy test wodorowy..a wiec pewne jest ze mam gluten laktoze fruktoze intoleranz..teraz mam badania na histamin intoleranz..bo tez sa podejzenia...mam prosbe jesli jest tu ktos z tymi trzema to prosze o kontakt i wsparcie..z glutenem to proste jak dochodzi lakzoza to tez fajne ale po fruktozie zaczyna byc kiepsko bo jedna dieta wyklucza druga..tymbardziej ze niemoge jesc ani jaj ani orzechow z mies to tylko drob..i ryby sa ok..a najbardziej boje sie ze histamina dojdzie,,,prosze o pomoc...bo umre z glodu...
Mam na imię Mario i jestem dietetykiem. Przyznam szczerze, że do tej pory zagadnienia związane z celiakią znałem głównie od strony teoretycznej. Jestem przekonany, że lektura tego forum pozwoli mi na poznanie tematu bardziej od strony praktycznej.
Prowadzę również stronę internetową, której celem jest popularyzacja zdrowego żywienia oraz pomoc osobom zmagającym się z problemem nadwagi i otyłości. Zapraszam wszystkich do poczytania i będę wdzięczny za wszystkie komentarze :-)
Wita jestem mama 3,5latki chorej na celiakię i czekam na badania starszej córki.aż mnie głowa od tego wszystkiego boli.czy starsza tez może mieć celiakię?
Hej,
Mama Marcina (21 m-cy), u którego podejrzewam celiakię i/lub chorobę Dhuringa. na etapie samodzielnego tropienia wroga, bo na razie na lekarzy nie bardzo mogę liczyć.
Fajnie, ze jesteście