Frytki
Moderator: Moderatorzy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Jest jeden problem tylko: trzeba sprawdzac sklad, np. czy nie ma dodanej bulki tartej - jest ona czesto dodawana do rzeczy "chrupiacych", ale moim zdaniem wtedy pojawi sie na liscie skladnikow.
Ostatnio zmieniony pt 19 gru, 2008 10:04 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Nowicjusz
- Posty: 38
- Rejestracja: śr 11 kwie, 2012 14:50
- Lokalizacja: Kraków
- Grażyna
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 340
- Rejestracja: ndz 13 lut, 2005 22:24
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
A ja zadzwoniłam (już jakiś czas temu) i mi odpowiedzieliTheLibelle91 pisze:Rowniez pisalam do firmy McCain i tez nie dostalam odpowiedzi.
Twierdzą, że we frytkach produkowanych w zakładach na terenie Polski, nie ma glutenu (w ogóle nie ma glutenu na terenie zakładu). Pozostaje czytać na etykiecie, czy są wyprodukowane w Polsce.
Informacja od firmy McCain:
"Witam Panie Adrianie,
Wszystkie frytki produkowane w naszej fabryce w Polsce (okolice Strzelina) są bezglutenowe gdyż w naszej fabryce nie wykorzystujemy glutenu na żadnym etapie produkcji. Informacje o miejscu produkcji może Pan znaleźć na opakowaniu.
Pozdrawiam
Radosław Kaszczuk"
Dobra wiadomość
"Witam Panie Adrianie,
Wszystkie frytki produkowane w naszej fabryce w Polsce (okolice Strzelina) są bezglutenowe gdyż w naszej fabryce nie wykorzystujemy glutenu na żadnym etapie produkcji. Informacje o miejscu produkcji może Pan znaleźć na opakowaniu.
Pozdrawiam
Radosław Kaszczuk"
Dobra wiadomość