Mają kłos, ale nie taki, jak nasz i nieprzekreślony, więc najpierw upewniłam się, co znaczy SEM GLUTEN (bo taka wersja - portugalska - jest na tych opakowaniach). W zasadzie głównie się upewniałam, bo kłos zobaczyłam dopiero po przeczytaniu składu, w którym nie znalazłam niczego glutenowego.Sheep pisze:Nie pamiętam, czy mają oznaczenie FACE (hiszpańskiego Stowarzyszenia) albo kłos
Warszawa
Moderator: Moderatorzy
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
proponuję zadzwonić do Organica do Arkadii może można tam składać zamówienia, przed Świętami Bożego Narodzenia wisiała kartka że przyjmują zmówienia na pierogi BG itd.
a swoją drogą, melduję iż w Piotrze i Pawle na Targówku jest piwko BG Estrella Damm DAURA z pięknym dobrze widocznym przekreślonym kłosem za 7,49zł

a swoją drogą, melduję iż w Piotrze i Pawle na Targówku jest piwko BG Estrella Damm DAURA z pięknym dobrze widocznym przekreślonym kłosem za 7,49zł

Z wielką radością znalazłam dziś w Top Markecie na Stegnach bezglutenowy sos sojowy Kikkoman. Do tej pory widziałam go tylko na zdjęciach w internecie i bardzo się cieszę, że już jest w sklepach, bo Kikkoman to bardzo dobry sos jest.
Kosztuje 16 zł za 250 ml, więc całkiem przyzwoicie.
Mam w okolicy jeszcze inne Top Markety, to sprawdzę, czy to "sieciowy asortyment", czy indywidualna inicjatywa tego jednego sklepu.
Kosztuje 16 zł za 250 ml, więc całkiem przyzwoicie.
Mam w okolicy jeszcze inne Top Markety, to sprawdzę, czy to "sieciowy asortyment", czy indywidualna inicjatywa tego jednego sklepu.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
Witam.
Ja byłam wczoraj na zakupach w Auchan w Wola Park i jest tam taki regał z żywnością ekologiczną i min. można znaleźć 2 półki z żywnością bezglutenową.
Cenowo do przeżycia, także jestem zadowolona.
W sklepie ekologicznym po drugiej stronie już jak wyjdzie się z supermarketu wszytko o 100% droższe, także nie polecam.
Ja byłam wczoraj na zakupach w Auchan w Wola Park i jest tam taki regał z żywnością ekologiczną i min. można znaleźć 2 półki z żywnością bezglutenową.
Cenowo do przeżycia, także jestem zadowolona.
W sklepie ekologicznym po drugiej stronie już jak wyjdzie się z supermarketu wszytko o 100% droższe, także nie polecam.
Dla mnie wybór produktów w auchan to też było odkrycie i teraz jeżdżę tam od czasu do czasu i zawsze coś nowego znajduję. Ostatnio kupiłam tam polentę jakiejś włoskiej firmy. Generalnie mam wrażenie, że produktów bg mają więcej niż w innych tego typu sklepach. Szkoda tylko, że wędlin konspolu nie mogę u nich namierzyć, bo za jednym zamachem miałabym znaczną część zakupów z głowy.paulawawa pisze: Ja byłam wczoraj na zakupach w Auchan w Wola Park i jest tam taki regał z żywnością ekologiczną i min. można znaleźć 2 półki z żywnością bezglutenową.
Poza tym odkryłam ostatni spory wybór produktów bezglutenowych (w tym również piwo) w delikatesach ekologicznych free na ul Widok 8 oraz w sklepiku ekologicznym w pasażu wiecha (bliżej ul. złotej). Tam np. gotowe sosy w słoiczkach Samm Mils.
Ostatnio zmieniony pn 16 lip, 2012 19:14 przez ganika, łącznie zmieniany 2 razy.
"znalazłam dziś w Top Markecie na Stegnach bezglutenowy sos sojowy Kikkoman."
Przeprowadziłam korespondencję z Kikkoman w sprawie dostępności sosu tamari na równi ze zwykłym sosem i dowiedziałam się, że ze strony dystrybutora nie ma żadnych ograniczeń - wszystko zależy od tego, co zamawiają sklepy.
Więc trzeba dusić sklepy, bo sos jest naprawdę fajny.
Przeprowadziłam korespondencję z Kikkoman w sprawie dostępności sosu tamari na równi ze zwykłym sosem i dowiedziałam się, że ze strony dystrybutora nie ma żadnych ograniczeń - wszystko zależy od tego, co zamawiają sklepy.
Więc trzeba dusić sklepy, bo sos jest naprawdę fajny.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
Przechadzając się po Pradze natknęłam się na sklep z żywnością bezglutenową! 
Na pewno wiecie jak trudno znaleźć produkty dla nas, znalazłam tam musli, wafelki waniliowe, ale nie mogłam się oprzeć i wzięłam też czekoladowe
Ekspedientka namówiła mnie na koncentrat do ciasta chlebowego, mam zamiar sama go zrobić
Jeśli ktoś z was poszukuje dobrego sklepu to polecam, Strefa zdrowia i urody na ulicy Zamoyskiego 45,
niedaleko Zielenieckiej.
pozdrawiam i trzymajcie kciuki żeby wyszedł mi dobry chleb

Na pewno wiecie jak trudno znaleźć produkty dla nas, znalazłam tam musli, wafelki waniliowe, ale nie mogłam się oprzeć i wzięłam też czekoladowe

Ekspedientka namówiła mnie na koncentrat do ciasta chlebowego, mam zamiar sama go zrobić

Jeśli ktoś z was poszukuje dobrego sklepu to polecam, Strefa zdrowia i urody na ulicy Zamoyskiego 45,
niedaleko Zielenieckiej.
pozdrawiam i trzymajcie kciuki żeby wyszedł mi dobry chleb

Witam,
potwierdzam, byłem dziś w tym warzywniaku, Pani orientuje się w produktach,
oprócz wędlin widziałem że mają produkty Piątnicy, ser z Sierpca i ketchup Rybak.
Planują otworzyć kolejny sklep na Karabeli na Bemowie, dużo większy.
Przy okazji chciałbym powiedzieć że byłem również w nowej piekarni bezglutenowej Margita na Prymasa, jest w trakcie rozwijania się, kupiłem biały chleb BG i jest super (10zł), są również pyszne bułeczki (1,5zł), warto odwiedzić i dowiedzieć się co jeszcze będzie w ofercie,
strona www będzie działać w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam
potwierdzam, byłem dziś w tym warzywniaku, Pani orientuje się w produktach,
oprócz wędlin widziałem że mają produkty Piątnicy, ser z Sierpca i ketchup Rybak.
Planują otworzyć kolejny sklep na Karabeli na Bemowie, dużo większy.
Przy okazji chciałbym powiedzieć że byłem również w nowej piekarni bezglutenowej Margita na Prymasa, jest w trakcie rozwijania się, kupiłem biały chleb BG i jest super (10zł), są również pyszne bułeczki (1,5zł), warto odwiedzić i dowiedzieć się co jeszcze będzie w ofercie,
strona www będzie działać w przyszłym tygodniu.
Pozdrawiam
mamy w stolicy piekarnię bezglutenową??? gdzie dokładnie na Prymasa?Arterius pisze:nowej piekarni bezglutenowej Margita na Prymasa
aaa.... mamy - z wyszukiwarki widzę, że jest info na głównej, ale główną mam w pracy zablokowaną jako "shopping"

sprawdzę sobie info w domu.
Ostatnio zmieniony pt 24 sie, 2012 09:36 przez Ola_la, łącznie zmieniany 1 raz.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
Mąż właśnie wrócił z zakupów w piekarni Margita. Pachnące chlebki, chrupiące, pyszne bułeczki, ciasto drożdżowe z kruszonką, z owocami i bardzo miła pani. Kupił wszystkiego po trochę - próbował bułki - jest zachwycony
Czekamy, jak syn wróci ze szkoły 

mama Krzysia (13 lat) zdiagnozowanego 16.03.2009
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)
,,...co dla jednego pokarmem, to dla drugiego trucizną" (Lukrecjusz)