Przedstaw się :)

Jesteś nowy na forum?
Przedstaw siebie innym użytkownikom, zapoznaj się z instrukcją funkcji Szukaj.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
myoki
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: myoki »

Witam :)

Mam 24 lata i miesiąc temu zdiagnozowano u mnie celiakię. Od tego czasu jestem na diecie bezglutenowej i intensywnie przeglądam forum w poszukiwaniu cennych informacji. Jako nowicjusz popełniam dużo nieświadomych błędów i moje samopoczucie nie należy do najlepszych. Liczę na pomoc ze strony starych wyjadaczy i mam nadzieje, że z czasem sama będę potrafiła pomóc w walce ze złem jakie stanowi gluten :)

Pozdrawiam :D
Tupka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Tupka »

Mam 26 lat, we wrześniu tego roku zdiagnozowano u mnie celiakię. Dopiero zaczynam stosować dietę bezglutenową, więc mam nadzieję że na tym forum znajdę przydatne informacje.

Pozdrawiam.
Jeremy
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jeremy »

Chciałem się przywitać z forumowym społeczeństwem.
Mam 27 lat, od pięciu żyję z diagnozą. Od tego też czasu śledzę forum oraz działalność Stowarzyszenia, jednak dopiero teraz zdecydowałem się na dołączenie do Waszej społeczności.
Dziękuję za uwagę:)
Bez Okruszka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Bez Okruszka »

Witajcie,
śledzę ukradkiem forum od prawie dwóch lat i w końcu postanowiłam do was dołączyć formalnie ;-) to forum to kopalnia wiedzy, dzięki której uporałam się z wieloma problemami na początku diety. Byliście dla mnie ogromnym wsparciem, a teraz ja chciałabym sie podzielić z wami wiedzą i doświadczeniem.
Kamila
tusia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tusia »

Witam,
jestem nowicjuszką w tym temacie, wykryto u mnie celiakię w maju br.
mam nadzieję wiele się nauczyć i może też podzielić swoją (na razie) niewielką wiedzą.
wiolek
Nowicjusz
Nowicjusz

Przedstaw się

Post autor: wiolek »

Jestem mamą 10 letniego chłopca na diecie bezglutenowej od 3 lat. Z dietą radzimy sobie dobrze, ale czasem dobrze jest o coś zapytać, poradzić się więc się przyłączamy.
Pozdrawiam
aska23_35
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: aska23_35 »

WITAJCIE.
Jestem mamą 10 letniej Agnieszki. :) Stwierdzono u niej celiakie w pazdzierniku br.Jestem przerazona :< :< .Proszę o pomoc :) :)
Gagata
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gagata »

Witam Was
Jestem Agata mam 43 lata, a od sierpnia na nowej drodze "przeżycia" czyli celiakii, stwierdziłam że więcej się dowiem z tego forum od doświadczonych "bezlepków" (po czesku bez glutenowców) niż od specjalistów "lekarzy i dietetyków", z czasem i ja może będę mogła jakoś pomóc, na razie mam super przepis na pyszne ciasteczka. Pozdrawiam
Goorolx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Goorolx »

Witam wszystkich,
Mam na imie Piotr i zmagam sie z choroba Duhringa, czyli skorne objawy. Mam 29 lat, jestem na diecie od kilku miesiecy. Jak narazie stwierdzam ze bez normalnego chleba i pierogow tez da sie zyc :)
kasia220979
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kasia220979 »

Witam we wrześniu zalogowałam się po raz pierwszy bez diagnozy z podejrzeniem wczoraj otrzymałam diagnozę CELIAKIA co mnie czeka?? Nie wiem... jak zmieni się moje życie? też nie mam pojęcia... ale wiem że dam rade :) zawsze daję jak dostałam łuszczycy DAŁAM, jak wypadły mi włosy w skutek łysienia plackowatego DAŁAM, jak postawiono mi diagnozę Hashimoto też PRZEŻYŁAM jak podejrzewali u mnie ZRSa tez się nie poddałam, jak trafiłam w maju br. do szpitala i od tego dnia jestem na insulinie (cukrzyca) też NIE PADŁAM więc i z CELIAKIĄ DAM RADE...
Mam 33 lata chorowałam prawdopodobnie od dzieciństwa... teraz ide z dziećmi do poradni by zrobić badania..:(
rmarzena12
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rmarzena12 »

Witam! Mam 36 lat i od niedawna zdiagniozowano u mnie celiakę. Jestem na ścisłej diecie bezglutynowej i trudno mi się do niej przyzwyczaić.
Pozdrawiam!
Angelika1202
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Angelika1202 »

Witam !
Jestem Angelika i mam 22 lata. Celiakię zdiagnozowano u mnie w kwietniu 2005 r wtedy jeszcze w stopniu 4 i od tego czasu jestem na diecie bezglutenowej.Ostatnio powtórzyłam badania i mam stopień 3b. Jestem mamą dwóch dziewczynek :). Starsza córcia ma 3 lata i jest zdrowa, młodsza ma 2 l. i 4 m-ce i od 17 października 2012 r. wprowadziliśmy dietę bezglutenową po pobycie w szpitalu, gdzie po zrobieniu badań wyszło, że ona również choruje na celiakię w stopniu 3c. Prócz tego u córki od 3 m-ca życia pojawiły się problemy skórne i alergolog stwierdził u niej AZS. Ze stanem skóry raz jest lepiej a raz po prostu tragicznie :/ . Nie wiem co powoduje to, że objawy się nasilają a ona drapie się tak mocno, że robią się rany :( . Wygląda to nieciekawie i już sama nie wiem co mam robić ;( . Mam ogromną nadzieję, że po stosowaniu diety bezglutenowej przez dłuższy czas objawy skórne zmniejszą się lub całkowicie znikną a jeśli nie, to będziemy kombinować dalej jak choć trochę zmniejszyć objawy AZS. Zamierzam pobuszować tu na forum i dowiedzieć się tego, czego jeszcze nie wiem :D.
Pozdrawiam ! :)
MariaAnna
Nowicjusz
Nowicjusz

Witam

Post autor: MariaAnna »

Witam wszystkich bardzo serdecznie, to moja druga próba zarejestrowania się na Forum...mam nadzieje, że tym razem się uda:) Na diecie BG jestem od roku...początek był średni, a teraz po roku mam pierwszy kryzys i czasem myślę by zjeść jakąś bułę :) ale tego nie robię..trzymam się :) Czasem ciężko zachować zachować zdrowy rozsądek....

Pozdrawiam
Marysia
"Days go on and on... " :)))
lianka
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: lianka »

Witam serdecznie.
Na forum zaglądam już od kilku lat i korzystam z przepisów kuchni bezglutenowej (taka potrzeba w rodzinie). Aż tu nagle okazało się, że sama powinnam przejść na dietę bezglutenową. Mimo obciążeń rodzinnych, chorobie Hashimoto, niedoczynności tarczycy i wtórnej niedoczynności kory nadnerczy wykluczono u mnie celiakie (badania genetyczne). Więc jest to tylko silna nietolerancja pokarmowa. Zdecydowanie lepiej czuję sie na diecie, a przede wszystkim ustąpiło u mnie 50% dolegliwości dermatologicznych i alergologicznych.
A do diety trzeba się przyzwyczaić, choć początki są trudne.
20 lat temu musiałam prowadzić kuchnię bezglutenową dla mojego dorosłego już dziecka. Mam więc wprawę. A i zaopatrzenie o wiele lepsze.
Bardzo dobrze, że istnieje to forum i tacy życzliwi forumowicze.
Pozdrawiam serdecznie <roza>
Ostatnio zmieniony wt 13 lis, 2012 08:35 przez lianka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
alva_alva
Bardzo Stary Wyjadacz :)
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: alva_alva »

Witaj Lianko,

jesteś na forum Addisona może?
ODPOWIEDZ