Witam !
Jestem Angelika i mam 22 lata. Celiakię zdiagnozowano u mnie w kwietniu 2005 r wtedy jeszcze w stopniu 4 i od tego czasu jestem na diecie bezglutenowej.Ostatnio powtórzyłam badania i mam stopień 3b. Jestem mamą dwóch dziewczynek

. Starsza córcia ma 3 lata i jest zdrowa, młodsza ma 2 l. i 4 m-ce i od 17 października 2012 r. wprowadziliśmy dietę bezglutenową po pobycie w szpitalu, gdzie po zrobieniu badań wyszło, że ona również choruje na celiakię w stopniu 3c. Prócz tego u córki od 3 m-ca życia pojawiły się problemy skórne i alergolog stwierdził u niej AZS. Ze stanem skóry raz jest lepiej a raz po prostu tragicznie

. Nie wiem co powoduje to, że objawy się nasilają a ona drapie się tak mocno, że robią się rany

. Wygląda to nieciekawie i już sama nie wiem co mam robić

. Mam ogromną nadzieję, że po stosowaniu diety bezglutenowej przez dłuższy czas objawy skórne zmniejszą się lub całkowicie znikną a jeśli nie, to będziemy kombinować dalej jak choć trochę zmniejszyć objawy AZS. Zamierzam pobuszować tu na forum i dowiedzieć się tego, czego jeszcze nie wiem

.
Pozdrawiam !