ciasto:
1,5 szklanki mąki (ja daje pół na pół bezglutenowa i kukurydziana)
10 dkg margaryny
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 cukier waniliowy
krem:
1/2 budyniu waniliowego
1 szklanka mleka
1 cukier waniliowy
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1/4 kostki masła
Sposób przygotowania
1. Ciasteczka przed upieczeniem - krok 1
Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować i wyciąć jednakowe kształty. Ciasteczka ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec na słoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (ok 12 minut).
2. Ciastka z kremem - krok 2
Budyń wymieszać z cukrem waniliowym i kawą, zalać niewielką ilością mleka, resztę mleka zagotować. Na wrzące mleko wlać budyń gotować do zgęstnienia. Gorący budyń połączyć z masłem. Ciepłym kremem przekładać ciastka.
3. Gotowe ciasteczka - krok 3
Ciastka odłożyć do wystygnięcia. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Smacznego
![n :)](./images/smilies/001.gif)
Uwagi:do ciasta możemy dodać łyżkę kakao- wtedy dajemy mniej mąki.
Do kremu dodatki dowolne- np. kakao, wiórki kokosowe - byle krem nie wyszedł rzadki, polecam tu sypkie