Adrian, kwestia piwa była już w tym wątku poruszana. Po co badać coś, co ma w składzie słód jęczmienny i NA PEWNO zawiera gluten. Szkoda pieniędzy.Adrian pisze:2. Piwo Carsberg bądź Heinekeen
Produkty do przebadania - propozycje
Moderator: Moderatorzy
Nikt nigdy tak nie twierdził. Wódki są destylowane i w destylacji gluten jest usuwany. Natomiast wódki zbożowe mogą szkodzić tym, którzy oprócz celiakii mają nietolerancję/alergię na zboże.Adrian pisze:Niekoniecznie, wódki produkowane ze zbóż zawierających gluten też miały być dla nas niedozwolone
A słód w piwie nie jest destylowany i żeby piwo było bezglutenowe, słód musi być specjalnie odglutenowany. Albo od razu zrobiony z prosa albo kukurydzy.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
- Małgorzata
- -#Moderator
- Posty: 1579
- Rejestracja: pn 03 sty, 2005 22:56
- Lokalizacja: Warszawa
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 364
- Rejestracja: pn 12 sie, 2013 11:49
- Lokalizacja: Żywiec
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 364
- Rejestracja: pn 12 sie, 2013 11:49
- Lokalizacja: Żywiec
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 364
- Rejestracja: pn 12 sie, 2013 11:49
- Lokalizacja: Żywiec
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 364
- Rejestracja: pn 12 sie, 2013 11:49
- Lokalizacja: Żywiec