Robilem gdzies w przeciagu poltora tygodnia 3 badania z moczu. Amylaza zawsze byla podniesiona, a bilrubina wyszla tylko raz - w 2-gim z kolei badaniu - czyli w pierwszym i w 3-cim juz jej nie bylo. Pokazala sie ona w moczu po nocy poprzedzajacej dzien z ostra biegunka i stoperanem. Generalnie malo pije bo widze ze to nasila biegunki, a tamtym razem to juz w ogole, ledwo wypelnilem pol pojemnika po calej nocy... mocz byl ciemny i moze to mialo wplyw na takie wyniki, w ogole wychodzi mi za duzy ciezar wlasciwy moczu.
Odnosnie Kreonu, ja juz glupieje troche - ten bez recepty biore z przerwami od sierpnia chyba. Helides jakby przytrzymal biegunki, a Kreon... zmniejszyl ilosc stolca bo po samym helidesie byl przeogromny

Terminy TK sa praktycznie z dnia na dzien... MR chcialbym z kontrastem ale powiedziano mi, ze o wstrzyknieciu kontrastu zdecyduje osoba robiaca badanie w zaleznosci od tego co zobaczy...
Wymiotow, NIGDY nie miewam i raczej nie zbiera mnie na wymioty - jedyny moment kiedy tak bylo - to byl wlasnie ten jeden konkretny dzien w maju lub czerwcu, kiedy to wszystko sie zaczelo.
Co do wyproznien, zalezy... Z Helidesem bywa ze czasem nawet przez tydzien, dzien w dzien stolec jest staly i utrzymuje ksztalt (pod warunkiem ze malo pije i jem malo tluste jedzenie z ziemniakami czy ryzem) - ale to nie jest tak do konca normlanie... bo kolor jest zoltawy, a won jest dziwna - "kiszona" i zawsze taka sama. Bez Helidesu albo na glutenie (teraz juz nie wiem) od kilku dni, tylko sluzowe biegunki, na zmiane z luznym stolcem. Ale zazwyczaj tylko raz do 2 razy dziennie lub czasem co dwa dni.
CRP robilem wielokrotnie i to czesto wtedy gdy najgorzej sie czulem i nawet mialem bole i te sluzowe biegunki - zawsze wychodzi super niskie, wynik zaczyna sie od "0, " O czynniku RF niestety pierwsze slysze, ale doczytam.
Odnosnie innych skladnikow mineralnych:
- zelazo w wysokiej normie
- wapn troche ponad norme
- albuminy(cokolwiek to jest) troche ponad norme
- B12 ponizej normy, po tygodniowej suplemenatcji na chwile wskoczylem w dolne partie normy
- kwas foliowy, nisko ale jeszcze w normie.
LeeLoo - odnosnie Twoich wynikow... co Ci zle wychodzi i w kierunku czego masz diagnoze stawiana/postawiona?
Pozdrawiam