Wszystko co w wodzie się moczy i na końcu pyszne wychodzi - Przepisy.
Moderator: Moderatorzy
kaczmi
Aktywny Forumowicz
Posty: 297 Rejestracja: pn 10 cze, 2013 14:56
Lokalizacja: Poznań
Post
autor: kaczmi » wt 10 wrz, 2013 13:04
Nie wiem, czy ktoś z Was próbował, ale to bardzo smaczna zupa, mogą jeść nawet wegetarianie
Można znaleźć wiele wariacji w Internecie, m.in. taki
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/1017 ... aczki.html Przypraw i warzyw można dokładać, ile kto lubi. My gotujemy na bazie bulionu z włoszczyzny i lubczyku.
emilkowa
Nowicjusz
Posty: 5 Rejestracja: śr 11 wrz, 2013 14:04
Lokalizacja: Katowice
Post
autor: emilkowa » śr 11 wrz, 2013 14:13
Super, dzięki za przepis, biegnę po grzybki i zrobię dziś na obiad
kaczmi
Aktywny Forumowicz
Posty: 297 Rejestracja: pn 10 cze, 2013 14:56
Lokalizacja: Poznań
Post
autor: kaczmi » czw 12 wrz, 2013 10:44
Proszę bardzo, mam nadzieję, że Twojemu podniebieniu również przypadnie do gustu
dyniia
Nowicjusz
Posty: 5 Rejestracja: czw 12 wrz, 2013 16:51
Lokalizacja: Gliwice
Post
autor: dyniia » czw 12 wrz, 2013 16:53
ja już jadłam kiedys u znajomych, palce lizac
papaja
Nowicjusz
Posty: 5 Rejestracja: czw 17 paź, 2013 12:06
Lokalizacja: Katowice
Post
autor: papaja » czw 17 paź, 2013 12:13
nienawidzę flaczków, ale te wypróbuję
bullka
Nowicjusz
Posty: 5 Rejestracja: śr 23 paź, 2013 14:04
Lokalizacja: Wrocław
Post
autor: bullka » śr 23 paź, 2013 14:16
boczniaki są bardzo niedoceniane moim zdaniem, bardzo je lubię, a ten przepis jest mi znakomicie znany
Tajson234
Nowicjusz
Posty: 2 Rejestracja: pn 18 lis, 2013 17:36
Lokalizacja: Wałbrzych
Post
autor: Tajson234 » pn 18 lis, 2013 17:40
Jadłem i gorąco polecam!
SOAD
cindy
Nowicjusz
Posty: 4 Rejestracja: wt 19 lis, 2013 18:52
Lokalizacja: Warszawa
Post
autor: cindy » wt 19 lis, 2013 18:58
to może i ja spróbuję, chociaż ja na boczniaki to tak średnio .... tylko raz jadłam i chyba były wtedy źle przyrządzone, więc się poddałam
jolam
Nowicjusz
Posty: 4 Rejestracja: wt 25 lut, 2014 09:50
Post
autor: jolam » pn 17 mar, 2014 19:25
Polecam, dobry przepis
kornelia25
Nowicjusz
Posty: 1 Rejestracja: śr 02 lis, 2016 19:05
Post
autor: kornelia25 » śr 07 gru, 2016 10:41
A jak rozpoznać boczniaki, aby się nie otruć i mieć pewność, że to te grzyby?