wyniki u 7 latka....
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: wyniki u 7 latka....
Dokladnie masz racje badanie genetyczne kosztuje nie mslo!! A z tego co wiem na NFZ go nie robia,maly jest po biopsji wiec po vo kolejne badania dodatkowo kosztowne
-
- Nowicjusz
Rodzinna stwierdzila ze starczy sam caly panel na wszystkie przeciwciala,tez badanie dobre i jakby co to dodatkowo moze cos wiecej wykazac ale niewiem nieznam sie na tym...
a dała Ci na nie skierowanie? cały panel to też kupa kasy. i nie rozumiem po co cały, naprawdę. gdyby dzieciak miał niedobór IgA ogółem, to wtedy można poszerzyć badania przeciwciał, ale w innym wypadku?..

-
- Nowicjusz
Nie dala,u nas caly panel kosztuje 90 zl,pytalam...
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Co jest w tym panelu?
W Diagnostyce, gdzie podobno jest jedne z najtańszych badań przeciwciał same przeciwciała przeciw transglutaminazie w obu klasach wychodzą 150zł.
W Diagnostyce, gdzie podobno jest jedne z najtańszych badań przeciwciał same przeciwciała przeciw transglutaminazie w obu klasach wychodzą 150zł.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
w diagnostyce cena np. kosztu na p.ema w obu klasach to 99 zł, tydzień temu robiłam:) w poznaniu na szpitalnej mojej córce wykonywano biobsje i badania na p.ttg i iga całkowite..według kilku!!( pytałam z osobna) tam na oddziale lekarzy normą od tego roku jest to ,że owszem biobsja taka 3b ale tez muszą!! być dodatnie ttg i ema inaczej nie uznaja tego..ja np.troszke walczyłam bo w szpitalu ttg wyszły ujemne wiec nie chciał we wypisie zdiagnozować celiakji, a w diagnostyce wyszły dodatnie wyysoko ponad norme, wiec go przydusiłam..
-
- Nowicjusz
Dokladnie nie pamietam juz,musialabym znow zapytac,mielismy teraz duzo na glowie,maly byl chory iwgl....7 mamy poradnie gastro.ciekawa jestem co powiedza i wgl...
patunia693, i jak po wizycie u gastro? będziesz robic te badania genetyczne? Mi wyszło z biopsji marsha2 i mój lekarz też powiedział, że to jeszcze nie przesądza o celiaki i ,żebym zrobiła badanie genetyczne