Bułki naprawdę warte polecenia
4 sztuki
Bułeczki drożdżowe
Składniki:
- 250 g. mąki bezglutenowej (użyłam Piekarz Balviten), 10 g.świeżych drożdży, 3 łyżki oleju, 200 ciepłej wody,sczypta soli,szczypta cukru
- mak do posypania
Przygotowanie:
Mąkę wymieszaj z drożdżami , dodaj olej,wodę,sól i cukier.Wymieszaj dokładnie mikserem.Dłonie namocz w wodzie.Formuj mokrymi dłońmi bułki, posyp makiem.Odstaw pod przykryciem na 15 min.Po tym czasie wstaw bułki do piekarnika i piecz 20 min. w 180 st.C
Smacznego!
Polecam posmarować masłem i jeść z domowym dżemem
http://bezglutenoweinspiracjekulinarne. ... o-nie.html
Bułeczki bezglutenowe
Moderator: Moderatorzy
Re: Bułeczki bezglutenowe
wygladają naprawde intrygująco
jak smakują?
jak smakują?
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
- Posty: 3643
- Rejestracja: śr 07 sie, 2013 07:40
- Lokalizacja: Pruszcz Gdański
Re: Bułeczki bezglutenowe
Ciekawe jak wyjdzie na mące Schaera? Nie kupuję mąk ani koncentratów ze skrobią pszenną, więc u mnie Piekarz odpada
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Re: Bułeczki bezglutenowe
myślę, że wyszłyby nawet i lepsze. Nie wiem czy coś z Schara może kompletnie nie wyjść
-
- Nowicjusz
- Posty: 6
- Rejestracja: wt 22 kwie, 2014 11:56
Re: Bułeczki bezglutenowe
Zgadzam się z Leeloo, z mąką Schaera na pewno wyjdą!