Nietolarancja glutenu
Moderator: Moderatorzy
Re: Nietolarancja glutenu
zauważyłam że syn nie ma apetytu gdy przyjmuje Actiferol (żelazo), w dni w które mu go nie podaje je inne produkty poza kaszką. Zastanawiam się czy nie odstawić całkowicie żelaza, wczoraj podałam mu Forrum i dzisiaj prawie nic nie zjadł
żelazo doustne ma takie efekty uboczne niestety. szczęście, że nie ma biegunek czy innych atrakcji z wydalinami.
Zastanawiam się nad odstawieniem suplementacji, poziom żelaza powinien być już w normie. Może jedzeniem uzupełni ewentualne braki
warto zbadać morfologię + żelazo + FERRYTYNĘ, czyli magazyn żelaza w organizmie.
dieta mimo wszystko powinna być boagta w żelazo, skoro był z nim problem.
dieta mimo wszystko powinna być boagta w żelazo, skoro był z nim problem.
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Ja synowi dawałam ferrum nie było raczej problemów ale to było bardzo dawno temu. U nas braki były podczas karmienia piersią. Nie braliśmy długo a obecnie mamy tak dobry, ze lekarka pytała czym my się suplementujemy
Co lepsze syn mięsa prawie w ogóle nigdy nie jadł i nie je wyjątek robi dla kotleta
Poszukaj na necie ja przeglądając z ciekawości natknęłam się, że m.in wody mineralne może u nas to właśnie działa? Bo moje dzieci głównie piją takie wody. Do tego wszędzie dosypuje jakieś zdrowe platki czy też popping i takim sposobem u mnie nawet naleśnik jest "podrasowany" o zdrowe dodatki 

Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.

do tego żelazowego dosypywania super są też: mak, sezam, pestki dyni, słonecznik.
-
Słonecznik moje dzieci uwielbiają lekko podpieczony na suchej patelni i posypuję chlebek
Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.

Witajcie. Jestem tutaj pierwszy raz. Na diecie jestem od października natomiast niedokonca wiadomo czy to alergia czy nietolerancja glutenu
celiakia ejst wykluczona bo nie mam typowych objawów. Na diecie jeste lepiej. Chciłam na sylwestra zrobić sernik na zimo z serków homogenizowanych natomiast neiw iem jakie zastosować ? Mozecie pomóc ?

- uniaczek
Kasia87 serki homo kupuję w Biedronce nie wiem jakie: czytaj skład!
Na pewno Danone ma serki czyste od glutenu
Na pewno Danone ma serki czyste od glutenu

Dziękuje serdecznie za odpowiedź
Jutro udam sie na zakupy

- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
A na przyszłość Kasiu warto użyć wyszukiwarki w prawym górnym rogu strony i jeśli nie znajdziesz tam odpowiedzi, napisać pytanie w odpowiednim dziale wśród działów kuchennych 

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
dawno nie pisałam, dieta przynosi rezultaty. Syn waży prawie 12 kg, od kwietnia mam mu wprowadzać gluten (o ile nie zaobserwuje nic niepokojącego), w czerwcu kontrolne badania. Powiem szczerze że strasznie się tego obawiam, tym bardziej że raz je normalnie a raz prawie nic nie chce i zawsze staram się czegoś doszukiwać