Jakim cudem ja tego nie zauważyłam? Mówimy o mixie czy o jakiejś specjalnej mieszance do chleba?Agniesia pisze:kfiatku o ile mnie pamięć nie myli to na opakowaniu mąki na chlebek z Bezglutenu jest cały proces podany i na wypiek tradycyjny, w piekarniku i drugi na maszynę. Sprawdzę w domu to Ci podam
Ja nie wiem czemu, ale jakoś bardziej ufam sprawdzonym instrukcjom od forumowiczów, niż takim napisom na opakowaniu
![:lol:](./images/smilies/lol2.gif)
![n :D](./images/smilies/002.gif)
[ Dodano: Sro 14 Cze, 2006 13:40 ]
Kabran, dzięki ci za "ten przydługi post"
![n :D](./images/smilies/002.gif)
No właśnie, wiedziałam, że coś takiego się pojawi, żeby nie było za prosto... Jak się poznaje taką właściwą konsystencję i co to jest konsystencja kitowata?kabran pisze: Cała sztuka to uchwycić odpowiednią konsystencję ciasta - jak to ktoś opisał - "ma mieć konsystencję kitowatą". Czyli nie za rzadkie (bo wyrośnie i opadnie), ani nie za gęste (bo wcale nie wyrośnie).
![n :D](./images/smilies/002.gif)
[ Dodano: Sro 14 Cze, 2006 13:43 ]
A, Kabran, a po co żelatyna?