Kawa i herbata.
Moderator: Moderatorzy
Re: Kawa i herbata.
Witam. Jaką pijecie herbatę która ejst bezglutenu ? JHa w tej chwili zieloną i ziołową na nadkwasność bo taki problem też u mnei występuje, trochę sokow, wody i dziś wypiłam malinową.
Kasiu jesteś w dobrym wątku, aby znaleźć odpowiedź na to pytanie, poczytaj poprzednie strony.
po wpisaniu szukanych wyrazów w wyszukiwarkę słowną w górnym prawym rogu, uzyskasz więcej informacji np:
viewtopic.php?f=20&t=6711&p=86295&hilit=herbata#p86295
viewtopic.php?f=3&t=5744&p=75988&hilit=herbata#p75988
viewtopic.php?f=3&t=6128&p=75902&hilit=herbata#p75902
viewtopic.php?f=3&t=6045&p=74708&hilit=herbata#p74708
po wpisaniu szukanych wyrazów w wyszukiwarkę słowną w górnym prawym rogu, uzyskasz więcej informacji np:
viewtopic.php?f=20&t=6711&p=86295&hilit=herbata#p86295
viewtopic.php?f=3&t=5744&p=75988&hilit=herbata#p75988
viewtopic.php?f=3&t=6128&p=75902&hilit=herbata#p75902
viewtopic.php?f=3&t=6045&p=74708&hilit=herbata#p74708
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Czy spotkał ktoś bezglutenowe cappucino?
to capucciono jest z glutenem
?
Moja ulubiona herbata jest earl grey, lub zwykla z cytryna i miodem, kiedys pilam bardzo duzo zielonej, ale 4 lata temu odstawilam, bo naczytalam sie, ze wspomaga odchudzanie.

Moja ulubiona herbata jest earl grey, lub zwykla z cytryna i miodem, kiedys pilam bardzo duzo zielonej, ale 4 lata temu odstawilam, bo naczytalam sie, ze wspomaga odchudzanie.
pozdrawiam 

- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Gotowe pewnie bym się nie zdziwiła. Jak robisz cappuccino normalnie na kawie, z dolewanym osobno mlekiem to nie ma problemu.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
-
Aromatyzowana herbata biała o smaku cytryny i mango Teekanne: herbata biała 91%, aromat cytrynowy, aromat mango.
Co myślicie o tym składzie?
Mąż wypił i z toalety nie może wyjść

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Teekanne powinno być ok..ciekawe. Czy mąż wcześniej stykał się z mango?
raczej poszukałabym przyczyny poza herbatą, jakaś jelitówka podobno po Polsce śmiga.
raczej poszukałabym przyczyny poza herbatą, jakaś jelitówka podobno po Polsce śmiga.
U mnie herbata, która w nazwie ma "aromatyzowana" odpada od razu. To sygnał, że produkt nie jest w 100% wartościowy, skoro dodają aromaty.
Staram się wybierać takie herbaty czarne (i tylko czarne), które w składzie mają 100% herbaty.
Staram się wybierać takie herbaty czarne (i tylko czarne), które w składzie mają 100% herbaty.
W herbatach firmy Teekanne musi być gluten, ja kiedyś po ich zielonej herbacie również miałem problemy żołądkowe...Anula80 pisze:Aromatyzowana herbata biała o smaku cytryny i mango Teekanne: herbata biała 91%, aromat cytrynowy, aromat mango.

1. Czy ktoś się orientuje, czy czarny klasyczny Dilmah (w torebkach) jest czysty od glutenu? Na pudełku pisze, że zawiera 100 % czystej herbaty.
2. Gdzie można znaleźć jakąś listę herbat bg?
1. Ja właśnie taką kupuję. Lepiej się czuję po Dilmah niż po Liptonie w torebkach, który też rzekomo ma 100% herbaty. Ale ja bezobjawowy...rossonero pisze:1. Czy ktoś się orientuje, czy czarny klasyczny Dilmah (w torebkach) jest czysty od glutenu? Na pudełku pisze, że zawiera 100 % czystej herbaty.
Wydaje mi się osobiście, że lepsze jednak są herbaty nietorebkowe (do zaparzania). Te w torebkach to przypuszczalnie i tak jakieś resztki (zwłaszcza na rynku polskim). Co nie zmienia faktu, że z wygody i tak je kupuję najczęściej.
2. Trudna sprawa, jeśli taka powstała to też proszę o informację.
Dzięki za odp. To mnie ucieszyło, bo mi też bardziej smakuje Dilmah, niż Lipton.
Osobiście również wolę spożywać herbatę sypaną, do zaparzania, niż w torebkach, ale, jak piszesz, czasami trzeba mieć "coś na szybko" pod ręką.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie herbat. Z tego co rozumiem, to trzeba nam zawsze kupować herbaty bez żadnych aromatów? Tylko czarne, klasyczne?
Osobiście również wolę spożywać herbatę sypaną, do zaparzania, niż w torebkach, ale, jak piszesz, czasami trzeba mieć "coś na szybko" pod ręką.
Jeszcze jedno pytanie odnośnie herbat. Z tego co rozumiem, to trzeba nam zawsze kupować herbaty bez żadnych aromatów? Tylko czarne, klasyczne?
-
Ja nie piję czarnych herbat, tylko zielone. Staram się wybierać bez aromatów
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
- pleomorfa
Na listę herbat bg bym nie liczyła, bo to tak jak z każdą inną listą produktów, zmieniają się receptury, linie technologiczne i już jest nieaktualna.
Herbaty można pić różne, ja często piję sypane z dodatkami typu skórką z pomarańczy, korą cynamonu, kwiatami itd. Ale to są herbaty dosyć wysokogatunkowe.
Natomiast kiedyś się dobiłam herbata również sypaną, najzwyklejszą czarną, angielską, podobno dobrej jakości, którą skończyłam pić po dwóch łykach, bo już było czuć, że jest coś nie tak. Także nie ma reguły, trzeba być czujnym i przede wszystkim wybierać te bez aromatów.
Herbaty można pić różne, ja często piję sypane z dodatkami typu skórką z pomarańczy, korą cynamonu, kwiatami itd. Ale to są herbaty dosyć wysokogatunkowe.
Natomiast kiedyś się dobiłam herbata również sypaną, najzwyklejszą czarną, angielską, podobno dobrej jakości, którą skończyłam pić po dwóch łykach, bo już było czuć, że jest coś nie tak. Także nie ma reguły, trzeba być czujnym i przede wszystkim wybierać te bez aromatów.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
dopowiem tylko- w razie wątpliwości co do jakości, aromatów itd, zawsze dzwonimy/piszemy mejle (mamy wówczas dowód) do odpowiedniego działu w firmie danego produktu. na odpowiedź nie czeka się specjalnie długo. jest to najlepsza gwarancja aktualności sytuacji "na taśmie".