Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Re: Przedstaw się :)
Witamy nowych bezglutenowców 

-
- Nowicjusz
Witam wszystkich,
Nazywam sie Dorota , mam podejrzenie celiakii
Nazywam sie Dorota , mam podejrzenie celiakii
hej!
Hej, mam na imię Asia, jestem z Bełchatowa i mam 27 lat. Choruję na celiakię i hashimoto. Celiakia zdiagnozowana w lutym tego roku, ale prawdopodobnie zmagam się z nią od urodzenia. Na diecie jestem od początku roku. Niecierpliwie czekam na odrośnięcie kosmków. Pozdrawiam ciepło 

cześć 

Dzień dobry wszystkim
Mam na imię Joanna, mam 26lat i problemy z uładem pokarmowym od dzieciństwa. Dwa dni temu podczas endoskopii stwierdzono u mnie zanik kosmków w jelicie czczym, co potwierdziło moje przypuszczenia o celiakii. Cieszę się, że trafiłam na Wasze forum, jestem pełna obaw i mam mnóstwo pytań, a już po kilka minutach spędzonych na forum znalazłam odpowiedź na kilka z nich.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie!

Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie!

Czołem,
zawsze byłem pierwszy w naśmiewaniu się i zwalczaniu diety bezglutenowej, więc jestem chodzącą definicją ironii. Zdiagnozowano u mnie chorobę Duhringa i celiakię. Z samą chorobą jestem dość dobrze zaznajomiony bo choruje na nią moja siostra a narzeczona przez długi czas myślała że ma poważną nietolerancję (ubytki w jelitach, jednak biopsja nic nie potwierdziła). Lubie gotować, lubię też fora wszelakie, więc przynajmniej mam powód żeby się na kolejnym zarejestrować, będę tu przedewsyzstkim szukał pomocy pewnie w kuchni. Do zobaczenia na forum.
Pozdrawiam,
MS
zawsze byłem pierwszy w naśmiewaniu się i zwalczaniu diety bezglutenowej, więc jestem chodzącą definicją ironii. Zdiagnozowano u mnie chorobę Duhringa i celiakię. Z samą chorobą jestem dość dobrze zaznajomiony bo choruje na nią moja siostra a narzeczona przez długi czas myślała że ma poważną nietolerancję (ubytki w jelitach, jednak biopsja nic nie potwierdziła). Lubie gotować, lubię też fora wszelakie, więc przynajmniej mam powód żeby się na kolejnym zarejestrować, będę tu przedewsyzstkim szukał pomocy pewnie w kuchni. Do zobaczenia na forum.
Pozdrawiam,
MS
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Witamy, witamy 

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Czołem! 

ŻółwikchrisQu pisze:Czołem,
zawsze byłem pierwszy w naśmiewaniu się i zwalczaniu diety bezglutenowej

Się macie ludzie , witam wszystkich nowych na forum 

Cześć, mam na imię Agnieszka, mam 27 lat i celiakię (stwierdzoną 28 lipca br.). Choroba dała mi w kość zanim lekarze wpadli na trop, więc, choć może zabrzmi to strasznie, cieszę się, że padła taka diagnoza i wiadomo w końcu co jest przyczyną objawów innych chorób (choć trzeba jeszcze ostatecznie wykluczyć kolagenozę. Wtedy dopiero będę spokojna). W każdym razie nie ma co rozpaczać i płakać, bo są gorsze rzeczy na tym świecie
(np. dolegliwości towarzyszące niezdiagnozowanej celiakii) 
Cieszę się, że mogę dołączyć do forum.
Pozdrawiam wszystkich.

Cieszę się, że mogę dołączyć do forum.
Pozdrawiam wszystkich.
Witam i ja...
Mam na imię Maciek i zostałem zdiagnozowany 22 lata temu jako niemowlak...
Mimo, że staż w chorobie dość długi to wiedza niezbyt zaawansowana...
PzDr dla wszystkich...

Mam na imię Maciek i zostałem zdiagnozowany 22 lata temu jako niemowlak...

Mimo, że staż w chorobie dość długi to wiedza niezbyt zaawansowana...

PzDr dla wszystkich...

-
- Nowicjusz
Przedstawienie się
Cześć, mam 15 lat niedawno stwierdzono u mnie celiakię.
Na początku myślałam, że sobie poradzę z przestrzeganiem ścisłej diety,
Ale zaczęłam podjadać i teraz sie martwię o tego konsekwencje
Na początku myślałam, że sobie poradzę z przestrzeganiem ścisłej diety,
Ale zaczęłam podjadać i teraz sie martwię o tego konsekwencje