Produkty z Tesco
Moderator: Moderatorzy
Re: Produkty z Tesco
Obecnie jest promocja na parówki Drobimex po 2.99 zł i mąkę Schar 1 kg po 10.99 zł.
-
- Forumowicz
U nas w Tesco wogole sa mega promocje na produkty bg bo i chipsy i rurki i maki itd. także warto zajechać
-
- Aktywny Forumowicz
mam zamiar zajechać po pracy na szybkie zakupy do Tesco,
może ktoś z Was wymienić mi konkretne wędliny - kiełbasy, poza oczywiście działem bezglutenowym.
Plis
z góry serdeczne dzięki
może ktoś z Was wymienić mi konkretne wędliny - kiełbasy, poza oczywiście działem bezglutenowym.
Plis
z góry serdeczne dzięki
-
- Forumowicz
Tarczynski kabanosy bezglut z przodu ma przekreslony klos , kupujemy jeszcze z Kaminiarz : polędwica sopocka , krakowska sucha , boczek wedzony, szynka konserwowa - to wszystko plastrowane na chlebuś no i parowki Drobimex z szynki
Ostatnio na zakupach w Tesco kupiłam sobie na wagę salami z parmezanem firmy Gzella. Firma Gzella ma licencję na ten produkt więc kupiłam go na pewniaka. Jednak wczoraj wyrzycając papierowe opakowanie w oko wpadła mi naklejka z ceną na której podany był też skład produktu. Z ciekawości (i chyba już z przyzwyczajenia ) spojrzałam i wkurzyłam się bardzo widząc na samym końcu "produkt może zawierać śladowe ilości glutenu". Napisałam dzisiaj do firmy z Gzella i mam nadzieję, że mi odpiszą. Od trzech miesięcy szukałam bezglutenowego salami i bardzo się ucieszyłam, że w końcu je znalazłam. A teraz się okaże, iż wcale bezglutenowe nie jest
Na diecie bezglutenowej od 29.03.2016
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Nam nie wolno kupować za bardzo nic na wagę, bo w czasie krojenia/przekładania dochodzi do zanieczyszczeń.
Na stronie Gzelli nie ma Salami bg: http://www.gzella.pl/pl/partnerzy/aktualnosci/15
Na stronie Gzelli nie ma Salami bg: http://www.gzella.pl/pl/partnerzy/aktualnosci/15
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Od przejścia na dietę nigdy nie kupuję produktów na wagę ale uwielbiam salami więc jak tylko zobaczyłam że jest to nie mogłam się oprzeć zwłaszcza że nie mogę znaleźć żadnego innego Co prawda w Tesco jest kilka rodzajów salami gdzie nie pisze nic o glutenie i skład wydaje się ok ale to jest z firm, które widzę pierwszy raz więc obawiam się troche je kupić, że informacje mogą nie być do końca rzetelne.
A to salami ma licencję Stowarzyszenia, specjalnie sprawdzałam w wykazie licencjonowanych produktów - salami z parmezanem ma numer licencji PL-046-002. Może firma Gzella zmieniła sposób produkcji i teraz już produkuje je z glutenem. Zobaczę co mi odpiszą.
A to salami ma licencję Stowarzyszenia, specjalnie sprawdzałam w wykazie licencjonowanych produktów - salami z parmezanem ma numer licencji PL-046-002. Może firma Gzella zmieniła sposób produkcji i teraz już produkuje je z glutenem. Zobaczę co mi odpiszą.
W Moim Tesco jest "wyspa" Gzelli i produkty bezglutenowe są tylko paczkowane.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Salami bg jest w Lidlu. Nie ma licencji, tylko napis produkt bezglutenowy. Mój mąż regularnie je i czuje się dobrze, a szybko ma objawy
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
- salsamichal
- Aktywny Forumowicz
Salami Könecke - również jest bezglutenowe
Wielkie dzięki za info. Kupiłam salami Konecke i jak najbardziej mi pasuje Troche się obawiałam tej firmy bo jej w ogóle wcześnie nie znałam ale skład wydaje się w porządku.
Przejde się jeszcze do Lidla po salami ale na razie ten obok mnie remontują więc muszę się wstrzymać do połowy sierpnia.
A firma Gzella niestety do dnia dzisiejszego mi nie odpisała
Przejde się jeszcze do Lidla po salami ale na razie ten obok mnie remontują więc muszę się wstrzymać do połowy sierpnia.
A firma Gzella niestety do dnia dzisiejszego mi nie odpisała
Nowe produkty w Tesco
http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/pro ... om/l6grt30
http://www.fakt.pl/pieniadze/zakupy/pro ... om/l6grt30
W Tesco można kupić kabanosy firmy Olewnik z opisem "produkt bezglutenowy". Niestety nie wszystkie mają taki opis - Wiem, że opis taki mają na pewno drobiowe i wieprzowe. Próbowałam obu i w smaku są bardzo dobre.
W tesco jest cała seria nowych produktów z serii Free from. Na pewno dwa rodzaje płatków śniadaniowych, pizza mrożona i rożki (bezglutenowe, bez laktozy pakowane w czteropakach). Ceny nawet niezłe