Witam.
Nazywam sie Magdalenka mam 21 wiosenek, od 3 stycznia jestem na diecie... często zaglądałam na to forum i w końcu postanowiłam się dołączyć.
Jestem studentką 2-go roku ratownictwa na AMB.
Pozdrowionka dla wszystkich "bezglutków"
Jestem mamą Frania, który w czerwcu skończy dopiero 2 latka, jesteśmy z Aleksandrowa Kujawskiego....uczymy się wszystkiego co z żywieniem bezglutenowym związane,,......mam nadzieję, że nam pomożecie....mój synek jest na diecie od pół roku
Właśnie skończyłam 45 lat i dowiedziałam się że choruję na celiakię oraz wrzodziejące zapalenie jelita grubego. Chciała bym dowiedzieć się czy w tym wieku wykryto te choroby u też u innych ludzi, jak sobie z tym radzą, może co mnie dalej czeka ijak z tym żyć jak dalej pracować .
Witam wszystkich. za 2 tygodnie mam biopsję i okaże się na 100% czy mam celiakię. Lekarz mi powiedział że na 90% ją mam. Jako dziecko byłam na diecie bezglutenowej przez pierwsze 13 lat życia...potem jako że była teoria że jest to choroba dziecięca-przestałam być na diecie. Problemy zaczęły się miesiąc temu...mam anemię z niedoboru żelaza (<10, więc baaaaaaaaardzo malutko żelaza) Na początek mnie to przeraża. Cicho liczę na to 10%. Wiem, wiem - ztym da się żyć, ale........... potrzebuje czasu aby przywyknąć do tej myśli. Trzymajcie kciuki.
Asiu 23 trzymam kciuki bardzo, bardzo. Ja też długo nie mogłam pogodzić się z myślą, że mój 15-letni syn ma celiakię.Naprawdę nic na to nie wskazywało. Teraz cieszę się, że wiemy o tym. Dzięki temu może uniknąć tyle chorób, które mogą towarzyszyć nie leczonej celiakii.
/Proszę nie prowadzić w tym wątku dyskusji, a słowa pocieszenia kierować na PW. - moderator
Ostatnio zmieniony śr 12 mar, 2008 21:10 przez krystna, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam. Jestem mama 4-letniej Oliwi, ktorej w styczniu zdiagnozowano celiakie.Bardzo to przezylismy,.Dzieki wam wiemy o tej chorobie coraz wiecej. Dziekujemy. Jeszcze latwiej byloby nam gdybysmy mnieli znajomych z ta choroba!
Witam serdecznie!
Jestem mama 16 miesiecznego Mateuszka. Moj synek od 3 miesiecy jest na diecie bezglutenowej. Czytam to forum chyba od poczatku jak przeszlismy na diete. Zalogowalam sie dopiero teraz chyba dlatego ze ciezko jest mi pogodzic sie z choroba synka. Ale wlasnie dzieki wam o tej chorobie wiem znacznie wiecej.
Pozdrawiam.
Hej! Mam na imię Ewelina, jestem z Poznania. mam prawie 22lata. Na celiakię choruję od 7 lat z tym że przez niekompetentnego lekarza nie byłam na diecie 2 lata ponieważ stwierdził że jestem zdrowa. Wtedy mało wiedziałam o tej chorobie więc po prostu się ucieszyłam. Teraz wiem że już takie będzie moje życie. czy się z tym pogodziłam?? do końca na pewno nie, ale staram się żyć normalnie i cieszę się że to nie jest jakaś poważniejsza choroba!
poza tym moi Drodzy nie jesteśmy jakimiś odludkami:)))
cieszmy się życiem choć wiem że nam jest ciężej bo cały czas się uczymy co tak naprawdę możemy a co nie.
pozdrawiam wszystkich i liczę na nawiązanie nowych znajomości:)))
Witam Serdecznie:) Mam na imię Magda i tez należę do grupy BEZGLUTKÓW;). Choruję od 27 lat a mam w tej chwili 28 wiosenek za sobą. Przeszłam bardzo wiele w życiu przez tą chorobę i śmiało mogę powiedzieć że wiem o niej dużo. Chętnie służe radą a jeszcze chętniej wymienię się doświadczeniami. Pozdrawiam