przechowanie chleba
Moderator: Moderatorzy
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
ja chleb przechowuję w zamrażarce, i jak jest potrzeba (tzn. mój bezglutek w domu) to mu rozmrażam kilka sznytek. a mój kochany trzyma w szafce i też otwarte opakowanie owija dodatkowo woreczkiem foliowym.
dobry jest gruboziarnisty tylko nie pamiętam czy z bezglutenu czy balvitenu... (nawet mi smakuje
)
dobry jest gruboziarnisty tylko nie pamiętam czy z bezglutenu czy balvitenu... (nawet mi smakuje

Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną- jedynie dawka decyduje o tym. - Paracelsus
-
- Aktywny Nowicjusz
-
- Aktywny Nowicjusz
glodomorek,
pieczony w domu to nie ma problemu - kazda kromeczke zamrozic osobno lub ; na desce ukladam kromki i do zamrazalniki , gdy sie zamroza pakuje w pionie do pudełka i znowu do zamrazalnika , wytrzyma domowe chleb spokojnie miesic . Sklepowy tez w zamrazalniku , tylko znacznie krócej przechowywac , . A po wyjęciu można na pare , potem na chwile na patelnke i grzanki ze hej
pieczony w domu to nie ma problemu - kazda kromeczke zamrozic osobno lub ; na desce ukladam kromki i do zamrazalniki , gdy sie zamroza pakuje w pionie do pudełka i znowu do zamrazalnika , wytrzyma domowe chleb spokojnie miesic . Sklepowy tez w zamrazalniku , tylko znacznie krócej przechowywac , . A po wyjęciu można na pare , potem na chwile na patelnke i grzanki ze hej

-
- Aktywny Nowicjusz
Jeszcze nie próbowała to nie wiem czy zjeSheep pisze:A moze jak corka nie chce jesc chleba, to jej go po prostu nie dawac? pojsc w warzywa, kasze?

Kupiłam chleb zapakowany z folię, zanim zdecydowałam się jak go zamrozić to spleśniał

Jeli, dzięki za podpowiedź, tak zrobię.

Jeżeli nie był szczelnie zamknięty to spleśnieje nawet przed terminem ważności. Najpewniejsze przechowanie to razem zamrozić pozostałe kromki i później w garnku na parze odświeżyć 1 lub 2 kromki; będzie super smaczny miękki chlebek. Niech córka spróbuje różne gatunki chleba: biały, ciemny, razowy, każdy smakuje inaczej.glodomorek pisze:Jeszcze nie próbowała to nie wiem czy zjeSheep pisze:A moze jak corka nie chce jesc chleba, to jej go po prostu nie dawac? pojsc w warzywa, kasze?Je kasze gryczaną białą, jaglaną, ryż biały i brązowy. Wszystkiego takie małe porcje.
Kupiłam chleb zapakowany z folię, zanim zdecydowałam się jak go zamrozić to spleśniałTermin miał jeszcze na tydzień. Paragon zgubiłam. Spróbuję jakiś sama upiec. A o patelni nie pomyślałam, dobre.
Jeli, dzięki za podpowiedź, tak zrobię.